2024/06/20

Tiesiai arčiau, bet aplink – švariau

Įsismarkavus lietums, ne viename takelyje telkšo balos. Tačiau ypač nesmagu, kai dažnai gyventojų minami takai virsta purvo telkiniais. Praėjusią savaitę į redakciją kreipėsi pasipiktinusi Atgimimo gatvės gyventoja. Minėtą gatvę palei miškų urėdijos bendrabutį ir malūną kerta Vilniaus g. prasidedantis kelias Kapų g. link. Juo dažnai kulniuoja vietos gyventojai, į stadioną lekia gimnazistai. Anot moters, važiavimui skirtas kelias dabar apeinamas kuo didesniu lanku, nes vidury telkšo purvo ir vandens balos. Norintys patekti į lygiagrečiai esančias gatves turi pasirinkti aplinkkelius, eiti Knygnešių, Liudo Giros gatvėmis.

Pasak pasipiktinusios kupiškėnės, UAB “Kupiškio komunalininkas„ darbuotojai sykį užpylė žvyru tik pusę duobėtojo kelio. Iš inspektoriaus miesto reikalams Antano Odino sulaukta tik pažadų. Tądien takeliu ėjęs vyras paantrino, kad netoliese gyvenančiam valdininkui rūpi tik nenudažyti namai. “Rajono meras Leonas Apšega keliukus į savo ganyklas išsiasfaltuoja, – kliuvo ir rajono vadovui nuo miestelėnų, – o labai svarbų vos 30 metrų keliuką visai pamiršo.„ Deja, nė vienas iš ten gyvenančių žmonių nemėgino rašyti bendro prašymo Savivaldybei.

Išgirdęs apie dar vieną kupiškėnų skundą, A. Odinas tik atsiduso: “Žinau aš tą takeliuką. Nemažai tokių yra Kupiškyje. Į miesto planus neįtrauktam takui tvarkyti vargu ar bus surasta lėšų.„ Inspektorius miesto reikalams dar sykį pakartojo, kad yra daug nesutvarkytų gatvių. Pavyzdžiui, minėtoje Knygnešių g. net šaligatvių nėra. Tad rūpintis mažu keliuku nebūtų tikslinga.

Žmonių pramintas takelis ties miškų urėdijos pastatais pamažu praplatėjo, padidėjo žmonių srautai. Bet ant purvo pilti žvyrą, anot A. Odino, neracionalu. Radus papildomų pinigų savivaldybės biudžete, būtų galima išsemti žemes, nužvyruoti, pastatyti bortelius. “Visada turiu mintyse tą keliuką, – kalbėjo inspektorius, – tačiau kol kas įpratusiems nesušlapti batų miestelėnams teks eiti kita gatve.„

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video