2024/05/16

Noras dirbti ir užsidirbti

Jau vasaros pradžioje spaudoje buvo galima pastebėti sezoninio darbo ieškančio jaunimo skelbimų. Sulaukę išsvajotųjų atostogų daugelis mokinių slampinėja iš kampo į kampą, laiką leidžia gatvėse ir kiemuose, nesumodami, ką dabar veikti. Vasaros stovyklos – tik viena iš galimybių užimti vaikus šiuo laiku. Kaip, kur įsidarbinti – labai aktuali jaunimo pokalbių tema.

Darbo jaunuoliai ieško tradiciniais būdais: pagal skelbimus, kreipiasi į gimines ir pažįstamus, lankosi įvairiose firmose ir įstaigose, kreipiasi į darbo biržos darbuotojus. Galimybė patiems užsidirbti pinigų, nors ir menka, vis dėlto yra.

Negali padėti visiems

Kaip informavo Kupiškio darbo biržos direktorė Genė Zulonienė, pagal viešųjų darbų programą šiemet darbavosi 26 jaunuoliai: 11 moksleivių ir 15 studentų (iš jų 9 merginos ir 17 vaikinų). Daugiausia jų gražino aplinką ir tšvarkė mokyklas. Jaunimą įdarbino UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“, UAB „Kupiškio komunalininkas“, po vieną jauną darbininką priėmė „Durpeta“, UAB “Kupiškio autobusų parkas„. Kultūros centre darbavosi 3, mokyklas remontuojant talkininkavo 6 jaunuoliai. Keletas dirba pagal terminuotas sutartis. Direktorė pabrėžė, kad norinčio dirbti ir užsidirbti jaunimo labai daug, tačiau prioritetas skiriamas bedarbių, nepilnų, sunkiai besiverčiančių šeimų vaikams, „kad pinigai atitektų tam, kuriam jų labiausiai reikia.“ Jiems tenka užsiregistruoti darbo biržoje, užpildyti prašymus, darbo biržos darbuotojai sutikrina gautą informaciją.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video