2024/05/19

Jubiliejinių linksmybių sūkuryje

Kas galėtų pasiskųsti, kad praėjusį savaitgalį nebuvo ką veikti? Šeštadienį Apskrities šventė, sekmadienį Miesto diena kupiškėnams ir miesto svečiams dovanojo pluoštą renginių.

Apskrities suėjimas

Šeštadienis, Apskrities diena prasidėjo amatų miestelio atidarymu Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Po apskrities rajonų tautodailininkų ir amatininkų veiklos pristatymo, skambant folkloro kolektyvų muzikiniams kūriniams, mugės šurmulio, meno mėgėjai rinkosi į Kazio Šimonio darbų parodos pristatymą Kupiškio etnografijos muziejuje.

Šventinių renginių maratoną tęsė fotografijos parodos „Krašto veidas“ pristatymas kultūros centre. Skambant Panevėžio folkloro ansamblio „3×2“ (vadovas Gvidas Vilys) melodijoms, susirinkusieji grožėjosi šešių fotomenininkų darbais: kupiškėnų Juozo Kraujūno,Juliaus Aleknos, pasvaliečio Vido Dulkės, biržiečio Alio Balbieriaus, panevėžiečių Juliaus Vaupšo bei Marijos Šileikaitės – Čičirkienės darbais.Autoriai apdovanoti Panevėžio apskrities viršininko administacijos padėkos raštais. Parodos pristatyme dalyvavo Panevėžio apskrities viršininko administracijos, Kupiškio savivaldybės atstovai, svečiai iš Lenkijos. Anot Zgiežo miesto viceprezidento, Lenkijoje mūsų kraštą labiausiai pristato Kupiškis.

Į apskrities meno kolektyvų šventę „Aukštaičių suėjimas“ prie Pyragių ežero suvažiavo daugiau nei šešiasdešimt kolektyvų (per tūkstantį dalyvių). Į paežerę atplūdusi minia žiūrovų įrodė tokių švenčių reikšmingumą ir reikalingumą. Pyragių estradoje buvo pristatyti ne tik saviveiklininkai, bet ir oficialios Panevėžio, Biržų, Pasvalio, Rokiškio rajonų ir miestų, Kupiškio kultūrinio bendradarbiavimo partnerių Slovakijos Kežmaroko miesto, Lenkijos Zgiežo miesto bei gmynos delegacijos. Visa meninė programa, žavėjusi puikiu organizuotumu, sukosi metų laikų ratu: buvo inscenizuojamos Užgavėnių, Joninių, šienapjūtės, javapjūties, naktigonės ir kt. scenos. Kolektyvų vadovus pagerbus Panevėžio apskrities viršininko administracijos medaliais ir Kupiškio rajono savivaldybės padėkos raštais, 7-tąją Panevėžio apskrities meno ir sporto šventę vainikavo įspūdingas fejerverkų lietus ir ugnies skulptūros.

Miesto šventė

Sekmadienis, Miesto diena, prasidėjo šv. Mišiomis už gyvus ir mirusius kupiškėnus Kupiškio Kristaus Žengimo į Dangų bažnyčioje. Viešosios bibliotekos parodų salėje, po aktorės Virginijos Kochanskytės lietuvių ir lenkų poetų kūrybos skaitymo, nuotraukų ir paveikslų parodą „Deja vu Kupiškis“ pristatė lenkų menininkai fotografas Krzystof Deron ir dailininkas Mariusz Šwiątczak.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video