2024/05/15

Nulūžęs medis užgriuvo ant automobilio

Praėjęs šeštadienis nelabai sėkmingas buvo miestiečiui Nerijui Čiurliui: išgirdęs triokštelėjimą per langą jis pamatė ant savo automobilio “Toyota Supra„ Dariaus ir Girėno gatvėje užgriuvusį medį. Nerijus iškvietė policijos pareigūnus, pastarieji komunalininkus, tačiau vienintelį kraną, galintį išlaisvinti automobilį iš medžio spąstų, suteikė tik kelininkai. Pasak automobilio savininko, apgadintos mašinos remontas jam atsieis apie 500 Lt. “Ieškau teisybės, bet nelabai kas gali padėt. Į įvykio vietą atvykęs UAB “Kupiškio komunalininkas„ direktorius nuteikė, kad nuostolių niekas neatlygins. Kreipiausi į teisininkę Daivą Praniauskienę, ji mane nukreipė pas A. Odiną„, – pasakojo N. Čiurlys.

Pasak UAB “Kupiškio komunalininkas„ direktoriaus Rimanto Stundžio, šis medis, genėtas jau daugelį kartų, auga privačiose valdose, taigi ir už jo priežiūrą atsako pats savininkas. Viešoje teritorijoje augančiais medžiais, taip pat ir avarinės būklės, rūpinasi Savivaldybė. Visus darbus komunalininkai atlieka Savivaldybės nurodymu. Lėšas žaliajam ūkiui rajono Taryba skiria metams: ir medžių, ir gėlių, ir žolės priežiūrai. Vieno avarinio medžio saugus nupjovimas kainuoja apie 1000 Lt.

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis patvirtino R. Stundžio žodžius. Komunalininkai retai kada kerta avarinės būklės medžius. Šiam specifiniam darbui, reikalaujančiam specialios technikos, Savivaldybė samdo privačias firmas. Mieste pavojų keliančių medžių yra ir daugiau, ypač senosiose kapinėse, tačiau jiems nukirsti nepakanka lėšų. “Be to, nesinori visko iškirsti ir miestą palikti be žalumos„, – teigė administracijos direktorius. Kasmet Savivaldybės paskirta komisija apžiūri, įvertina ir nustato senų medžių būklę: pirmiausia pasirūpinama labiausiai keliančiais pavojų želdiniais. Privačiose teritorijose augančių avarinių medžių kirtimu turi rūpintis patys savininkai arba nuomininkai: gavę leidimą arba patys nupjauti medį, arba samdyti šia veikla užsiimančius darbuotojus.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video