2024/05/11

Klubo šimtmečio išvakarės – Japonijoje

Gegužės 20 – 27 dienomis Japonijos mieste Osakoje įvyko 95-oji tarptautinė Rotary klubų konvencija, sukvietusi daugiau kaip 45 tūkstančius rotariečių iš šimto vienuolikos pasaulio šalių. Pagal skaičių didžiausiame susitikime Lietuvai atstovavo Kupiškio Rotary klubo prezidentė Vilma Mažeikienė.

Prieškonvencinėje jaunimo atstovų konferencijoje dalyvavusi kupiškėnė sužinojo apie organizacijos vykdomų jaunimo mainų programų populiarumą ir svarbą.

Tarptautinės konvencijos, šiais metais pavadintos “Ištieskime ranką„ pagrindinis tikslas – parama studentams ir jaunimui, organizuojant trumpalaikes ar ilgalaikes programas, stovyklas, ruošiant juos būti organizacijos lyderiais. Tolimųjų Rytų šalys, tokios kaip Japonija, Tailandas, jaunimui yra labai patrauklios, nes, mainų programos metu išmokus užsienio kalbą, atsiveria galimybės darbuotis Užsienio reikalų ministerijose, ambasadose.

Rotary klubo konvencijoje dalyvavo ir būsimieji prezidentai. Tokiu būdu išlaikomas organizacijos tęstinumas. V. Mažeikienė turėjo progą aptarti su amerikiečiais ir švedais Lietuvos siekį tapti nepriklausoma apygarda, mat šiuo metu posovietinių šalių klubai yra susieti su Vakarų rotariečiais. Kupiškio Rotary klubo prezidentė mielai sutiko dideliam būriui bendraminčių papasakoti apie mūsų šalį, iškart po pristatymo sulaukusi nemažai pasiūlymų užmegzti draugiškus ryšius, drauge įgyvendinti bendrus projektus. Džiugu, kad tarptautinėje arenoje vis daugiau dėmesio sulaukia naujosios Europos Sąjungos narės.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video