2024/05/16

Pirmoji Prezidento kelionė pas žemdirbius

Praėjusį ketvirtadienį, siekdamas iš arčiau susipažinti su kaimo žmonių problemomis, atsižvelgti į jų nuomonę, vyraujančias tendencijas stojimo į Europos Sąjungą išvakarėse, Kupiškio rajone lankėsi laikinai einantis pareigas Lietuvos Respublikos Prezidentas Artūras Paulauskas. Vizito metu labiausiai buvo domimasi žemės ūkio reikalais. Susitikimo su Šimonių kaimo bendruomene klausimų nestigo ir LR Žemės ūkio ministrui Jeronimui Kraujeliui bei LR Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkui Gintautui Kniukštai. Prezidento iniciatyva buvo apsilankyta Šepetos pensionate.Apžiūrėdamas stacionarų Aukštupėnų pieno surinkimo valstybės vadovas domėjosi pieno kokybės, konkurencijos klausimais, aptarė dėl mobilių pieno punktų uždarymo kilusias problemas. Per viešnagę ūkininkės Adelės Adomonienės pieno ūkyje Prezidentas ir jo palyda, supažinę su ūkiu, klausė apie šio ūkio įkūrimo finansavimą, technikos, modernios įrangos įsigijimo galimybes, pieno supirkimo kainas.

Aktualiausias, visiems labiausiai rūpėjęs klausimas buvo paramos 2004 metais žemės ūkiui teikimas.

Dalydamasis įspūdžiais apie savo, kaip laikinai einančio Prezidento pareigas, pirmąjį išvykimą į provinciją, Jo Ekscelencija pažymėjo, jog viešėdamas Kupiškio rajono savivaldybėje, bendraudamas su kaimo žmonėmis jis įsitikinęs, jog žemdirbiai susiduria su daugeliu problemų. Tačiau galima pasidžiaugti, jog, nepaisant sunkumų, ūkininkai šioje srityje jau daug yra padarę, valstybei reikia tik padėti visa tai išlaikyti ir toliau lplėtoti.

Po trumpo apsilankymo rajono Savivaldybės administracijoje bei pietų Daivos Jackūnienės kaimo turizmo sodyboje, Prezidentas išvyko į Anykščių rajoną.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video