2024/05/09

Paroda, verčianti susimąstyti apie savo sveikatą

Praėjusį antradienį Kupiškio viešosios bibliotekos parodų salėje atidaryta fotomenininkės Eglės Mėlinauskienės nuotraukų ciklo “Akimirka„ ekspozicija, kurioje užfiksuotos krūties vėžiu sergančių moterų nuotaikos atsidūrus Vilniaus universiteto Onkologijos institute. Šią parodą papildo ir pusketvirto tūkstančio kompanijos AVON surinktų solidarumo su sergančiais šia liga bučinių atspaudų.
Per parodos atidarymą kalbėjusi E.Mėlinauskienė sakė, kad šios nuotraukos – trijų mėnesių kūrybinio darbo rezultatas. Onkologinę temą fotografijoje ji ketinanti tęsti toliau. Svarbiausias jos tikslas, kad moterys atkreiptų dėmesį į savo sveikatą, kad visi žmonės suprastų, jog vėžys, pastebėtas ankstyvoje stadijoje, yra pagydomas, kad šios ligos nesietų su mirtimi, juk pasaulyje visgi daugiausia žmonių miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Parodą “Akimirka„ pristatė (iš kairės) Kupiškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Tamulevičienė, fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė, projekto “Nedelsk„ geros valios ambasadorė mūsų rajone Vilma Mažeikienė ir kompanijos AVON ryšių su visuomene koordinatorė Edita Sirusienė.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video