Kupiškėnų mintys

2024 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Reklama   |   Prenumerata   |   Naujienos   |   Archyvas

 

 Ieškoti

Kroštas brungiausias
Informacija
Įkainiai
 

Vėrinys

SMALIžIUS ARTIMUOSIUS LEPINA SAVO KONDITERIJOS šEDEVRAIS

Jurgita BANIONIENÄ–

2016−07−02

Komentarai0    Paruošti spausdinimui      Nusiųsk šio straipsnio nuorodą draugui

Aštuoniolikmečio Kristoferio Kytros mėgstamiausias užsiėmimas – eksperimentuoti virtuvėje. Konditerija nuo 11 metų susižavėjęs vaikinas įgijo nemažai patirties ir džiugina aplinkinius savo skanėstais.
Jurgitos BanionienÄ—s nuotrauka
Nuo seno žinoma, kad geriausi kulinarai yra vyrai. Nors ruoša namuose ir plušėjimas virtuvėje dažniausiai gula ant moterų pečių, labai smagu išgirsti, kad prie puodų su malonumu sukasi ir vyrai. Aštuoniolikmetis Kristoferis Kytra vadina save tikru smaližiumi. Būtent aistra saldumynams lėmė, kad jis susidomėjo konditerija. Tai palaipsniui išaugo į rimtą pomėgį. Įvairiais skanėstais vaikinas seniai džiugina savo šeimos narius ir draugus.

Nuo smaližiaus iki konditerio

Su Kristoferiu susitikome per pietų pertrauką. Nors dabar vasara ir mokiniams atostogų metas, vienuoliktą klasę baigęs vaikinas jas stengiasi išnaudoti taip, kad iš to gautų ir naudos, ir neįkainojamos patirties. Jis darbuojasi neseniai duris atvėrusioje kepyklėlėje.
Sukiotis virtuvėje K. Kytra pradėjo dar vaikystės metais. „Nuo mažens buvau smaližius, nuolat norėdavau kažko skanaus ir saldaus“, – prisipažino jis. Kristoferis buvo įpratęs prie mamos ir močiutės keptų įvairių konditerijos gaminių, pirktiniai neviliojo.

„Pradėjau dėl savęs, norėjau pats pasigaminti desertų“, – sakė vaikinas. Būdamas 11 metų pabandė išsikepti obuolių pyragą pagal mamos receptą. Pirmasis kepinys nebuvo labai sėkmingas. „Vidus buvo neiškepęs“, – prisiminė Kristoferis. Bet rankų nenuleido – mėgino dar ir ėmė sektis vis labiau. „Norėjau tobulėti, artimieji pradėjo prašyti, kad ką pagaminčiau, tad pamažu konditerija tapo rimtu pomėgiu“, – kalbėjo pašnekovas.

Labiausiai vaikiną žavi būtent saldėsių gamyba, virtuvėje eksperimentuoja ir ruošdamas kitokius valgius. Mėgsta italų virtuvę – makaronų patiekalus, sluoksniuotos tešlos pyragus su pomidorais ir varške. Stipriausiai jaunąjį virtuvės virtuozą traukia – kulinarija. Vaikinas pasakojo, kad desertais šeimą palepina ir mama, močiutė, bet gerokai rečiau nei jis.

Plačiau skaitykite "Kupiškėnų mintyse"


Skaityti komentarus (0)

 

Redakcija už komentarų turinį neatsako ir pasilieka teisę pašalinti tuos
skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, reklamuoja ar pažeidžia įstatymus.
 

 

Vardas:  (nebūtinas)
El. paštas:  (nebūtinas)
Komentarai:

Šį lauką palikite neužpildytą:

 

 Gali praeiti šiek tiek laiko, kol komentaras bus matomas.

 

Savaitės klausimas

Ar pritariate, kad tėvai būtų skatinami eiti tėvystės atostogų?

 
 
 
 

 

Vardadieniai

Algandas, Angelas, Bartvilas, BartvilÄ—, BarutÄ—, Barutis, Barvainas, BarvainÄ—, Barvaldas, BarvaldÄ—, Barvyda, Barvydas, BarvydÄ—, Gintaras, Ieva, Sugrida, Sigurdas.

Naujienos: Visos naujienos  |  Aktualijos  |  Gamta ir mes  |  Sveikata  |  Vėrinys  |  Nuomonės  |  KupiÅ¡kio kraÅ¡to kaimų istorijos  |  Rezervuota jaunimui  |  PAMIRÅ TI NEGALIMA PRISIMINTI
KroÅ¡tas brungiausias: KupiÅ¡kėnų kertala
Informacija: Skelbimai  |  Atsiliepimai  |  Redakcija
Ä®kainiai: Prenumerata  |  Reklama
Archyvas: Amatų gijos  |  AukÅ¡taičių kraÅ¡tas  |  Bendruomenė  |  Kamara  |  Iš ESmės  |  PožiÅ«ris  |  Sugrįžimai  |  Ulyčia  |  Amžių sandÅ«roje  |  „Pasikalbosykim“  |  Laiko raÅ¡tas  |  Gyvenimo ratas  |  Savi tarp kupiÅ¡kėnų  |  Å ėlsmas  |  Talalojus  |  Pasikalbosykim  |  MÅ«sų Å¾monas  |  Likimai  |  Horizontai  |  Propagandos anatomija  |  Pabėgėliai  |  PilietiÅ¡kumas  |  Kas mus saugo?

Jūs esate

9 015 274

šios svetainės lankytojas


Šiame puslapyje pateiktą medžiagą kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Kupiškėnų mintys“ sutikimą.

 

UAB „Kupiškėnų mintys“, Gedimino g. 34, 40130 Kupiškis

Tel.: (8 459) 3 54 74, tel./fax.: (8 459) 5 48 89.

Elektroninis paštas: [email protected]