2024 m. lapkričio 24 d., sekmadienis |
Reklama | Prenumerata | Naujienos | Archyvas
|
Naujienos Kroštas brungiausias Informacija Įkainiai |
ANT STALŲ ATKELIAUJA NERŪŠINĖ MĖSA
Ne visi mėsos gaminiai atitinka lietuviškus standartus, todėl juos siūloma vadinti nerūšiniais. Autorės nuotrauka Pastaruoju metu skundų dėl mėsos kokybės gaunama mažai. Tuo tarpu turgaus prekybininkai juokiasi, kad „apeiti“ galima viską. Nauja rūšis Vis dar pasitaiko, kad iš užsienio atvežti mėsos gaminiai nebūdavo pažymėti, kokiai rūšiai jie priskirti. Nors pernai įsigaliojo Mėsos gaminių techninis reglamentas, kai kurie produktai neatitinka numatytų standartų. Kaip žinia, reglamentas nustato konkrečius mėsos gaminių sudėties ir kokybės rodiklius, pagal kuriuos jie klasifikuojami į aukščiausios, pirmos ir antros rūšies mėsos gaminius. Reglamentuoja mėsos pakaitalų ir užpildų, mechaniškai atskirtos mėsos vartojimą, numato tam tikrus kokybės reikalavimus mėsos gaminiams su tradiciniais pavadinimais ir kepimui skirtomis dešrelėmis. Gaminio rūšis paprastai nurodoma ant pakuotės. „Mėsos gaminiai, kurie dėl kokybinių rodiklių negali būti priskirti nei vienai rūšiai, turėtų būti ženklinami ir vadinami nerūšiniais“, – apie poreikį žymėti standartus neatitinkančius mėsos gaminius žiniasklaidai sakė Žemės ūkio ministerijos Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento direktorius Rimantas Krasuckis. Plačiau skaitykite "Kupiškėnų mintyse"
Redakcija už komentarų turinį neatsako ir pasilieka teisę pašalinti tuos
Gali praeiti šiek tiek laiko, kol komentaras bus matomas. |
Skalsu kalbos Savaitės klausimas |
Vardadieniai Gerardas, Gedkantas, Largas, Legailas, Legailė, Legaudas, Mantvina, Mantvinas, Mantvinė, Žybantas, Žybartas, Žybartė. |
|
Jūs esate 9 084 439 šios svetainės lankytojas |
Šiame puslapyje pateiktą medžiagą kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Kupiškėnų mintys“ sutikimą.
|
|
UAB „Kupiškėnų mintys“, Gedimino g. 34, 40130 Kupiškis Tel.: (8 459) 3 54 74, tel./fax.: (8 459) 5 48 89. Elektroninis paštas: [email protected] |