Kupiškėnų mintys

2024 m. lapkričio 26 d., antradienis

Reklama   |   Prenumerata   |   Naujienos   |   Archyvas

 

 Ieškoti

Kroštas brungiausias
Informacija
Įkainiai
 

Vėrinys

ŽIūRėK, KAS PO KOJOMIS

Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

2009−03−21

Komentarai0    Paruošti spausdinimui      Nusiųsk šio straipsnio nuorodą draugui

Tokiu pamokymu neretai subaramas parpuolęs vaikas.
Senatvėj žmogus irgi atidesnis kiekvienam savo žingsniui. Jo žvilgsnis žemėn randa medžiagos ir pamąstymams. Net nuoširdžiam apgailestavimui, jog išlaidos miesto tvarkymo darbams, per greitai pakartotiniams, vėl būsiančios ne pagal Savivaldybės kišenę.
Po žiemos rajono sostinės šaligatvių didelių atkarpų būklė net graudulį kelia - vietoj buvusių plytelių - tik kastuvas žvyro ir cemento mišinio.
Žmonės ir vėl piktinsis kone sunykusiais pėsčiųjų pirmo tilto per Kupą laiptais.
Nepanašu, jog taip atsitiko dėl sniego gremžėjų per didelio uolumo. Nekokybiški tie betono gaminiai ir tiek.
Daug sykių vėl piktinsimės, jog, kaip ir prieš daugelį metų, išnykus sniegui, pakrantėse, skveruose ir pakelėse išvydom begalę piktadariškai primėtytų šiukšlių. Vėl imsimės apsivalymo iniciatyvų. O kad taip pajėgtume surengti akcijų, įkvepiančių žmones ir labiau mąstyti.
…Ėjo vaikinas antradienio rytą per tiltą su gaivaus gėrimo plastiko buteliu rankoje. Užuot jį išmetęs į čia pat stūksančią šiukšliadėžę, pastatė butelį ant užtvaros - tegul pats nuo vėjo pūstelėjimo tekšteli į Kupą. Vienu svetimkūniu miesto puošmenoje daugiau ar mažiau - jokio skirtumo.
Kai labiau sušils oras, baigsis ir gavėnia. Jos laikmečiu tradiciškai mažiau valgome mėsos ir dažniau silkės. Bet negerai darom, nes pastaruoju metu, kaip niekada anksčiau, sveikos mitybos žinovų esam perspėjami, jog per daug vartojame druskos. Esą reikėtų visai sūdyto maisto atsisakyti. Bet iš vieno ilgaamžio bočiaus teko girdėti, kad jį druska apibarstyta naminės duonos riekė ir stiklinaitė ne pačio šviežiausio miežinio alaus labai sustiprina.
Esame įpratę vis ką nors neigti. Prieš keliolika metų iš valgiaraščių buvo išbraukinėjami kiaušiniai. Dėl jų esą didinamo cholesterolio ir Velykų šventės stalas buvo pradėjęs klibėti. Tačiau pastaruoju metu vėl tvirtinama, jog iš šio produkto žmogaus organizmui vis dėlto daugiau naudos negu žalos.
Buvo pavasarių, kai tokiu metu vien apie lauko darbus kaimiečiai šnekėjo. Vieno balandžio viduryje Naivių krašto žmonės jau buvo vasarojų pasėję.
Šiemet žemelė bunda pamažėl, sakytum, senoviškai, ko gero, panašiai kaip ir prieš šimtą, o gal ir prieš tūkstantį metų.


Skaityti komentarus (0)

 

Redakcija už komentarų turinį neatsako ir pasilieka teisę pašalinti tuos
skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, reklamuoja ar pažeidžia įstatymus.
 

 

Vardas:  (nebūtinas)
El. paštas:  (nebūtinas)
Komentarai:

Šį lauką palikite neužpildytą:

 

 Gali praeiti šiek tiek laiko, kol komentaras bus matomas.

 

Savaitės klausimas

Ar pritariate, kad tėvai būtų skatinami eiti tėvystės atostogų?

 
 
 
 

 

Vardadieniai

Dobilas, DobilÄ—, Krizostomas, Leonardas, Silvestras, Vaigeta, VygantÄ—.

Naujienos: Visos naujienos  |  Aktualijos  |  Gamta ir mes  |  Sveikata  |  Vėrinys  |  Nuomonės  |  KupiÅ¡kio kraÅ¡to kaimų istorijos  |  Rezervuota jaunimui  |  PAMIRÅ TI NEGALIMA PRISIMINTI
KroÅ¡tas brungiausias: KupiÅ¡kėnų kertala
Informacija: Skelbimai  |  Atsiliepimai  |  Redakcija
Ä®kainiai: Prenumerata  |  Reklama
Archyvas: Amatų gijos  |  AukÅ¡taičių kraÅ¡tas  |  Bendruomenė  |  Kamara  |  Iš ESmės  |  PožiÅ«ris  |  Sugrįžimai  |  Ulyčia  |  Amžių sandÅ«roje  |  „Pasikalbosykim“  |  Laiko raÅ¡tas  |  Gyvenimo ratas  |  Savi tarp kupiÅ¡kėnų  |  Å ėlsmas  |  Talalojus  |  Pasikalbosykim  |  MÅ«sų Å¾monas  |  Likimai  |  Horizontai  |  Propagandos anatomija  |  Pabėgėliai  |  PilietiÅ¡kumas  |  Kas mus saugo?

Jūs esate

9 089 785

šios svetainės lankytojas


Šiame puslapyje pateiktą medžiagą kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Kupiškėnų mintys“ sutikimą.

 

UAB „Kupiškėnų mintys“, Gedimino g. 34, 40130 Kupiškis

Tel.: (8 459) 3 54 74, tel./fax.: (8 459) 5 48 89.

Elektroninis paštas: [email protected]