Pastaruoju metu kone kasdien girdime apie restoranų, kavinių bankrotus Lietuvoje. Viešojo maitinimo sektorių smaugia sugrąžintas 21 proc. pridėtinės vertės mokestis (PVM), didesnė minimali mėnesio alga, kiti didesni mokesčiai, išaugusios maisto produktų ir kitų paslaugų kainos.
Pakalbinome šios srities Kupiškio verslininkus, kaip jiems sekasi, kokias regi savo verslo perspektyvas.
Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ
Apžvalga
Peržvelgus interneto svetainėse informaciją apie Kupiškio viešojo maitinimo įmones galima daryti išvadą, kad jose išskirtinai didžiausias lankomumas yra per pietus, maždaug nuo 12 iki 13 ar 14 valandos. Čia galima papietauti išleidžiant iki 10 eurų. Didžiausia vieno žmogaus išleidžiama suma yra 10–20 eurų.
Verslininkai taip pat taiko lankstų darbo grafiką. Stiprus viešojo maitinimo kupiškėnų verslininkų požymis yra tai, kad jie verslą plėtoja savo patalpose, derina jį su kitais verslais.
Plačiau skaitykite vasario 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF