2024/10/22

 

PUPONYSE TRADICIJŲ TĄSA IR GYVAS LAIKRODIS

Renginį vedė Puponių bendruomenės narė Edita Kriaučiūnienė. Ji priminė, kad Puponių bendruomenės reikmėms (patalpoms išlaikyti ir pan.) galima savanoriškai paaukoti ir lėšų. Autorės nuotrauka

Puponių kaimo bendruomenės renginys „Iš kartos į kartą“ spalio 19 dieną sukvietė ne tik puponiečius, bet ir gausų būrį svečių.

Pasibaigus rudens darbams buvo smagu visiems pasibūti bendruomenės namuose, pasikalbėti apie nuveiktus ir laukiančius darbus, sustiprinti draugystės saitus ir iš kartos į kartą perduodamas tradicijas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Trys akcentai

Renginio vedėja Puponių bendruomenės narė Edita Kriaučiūnienė šventės pradžioje pasidžiaugė, kad jų kaimas labai gražus. Daug čia gyvena išmintingų, nagingų, įvairių profesijų žmonių.

Ji priminė, kad pirmas mokslo žinias puponiečiai įgijo pradinėje mokykloje Bukėnų sodyboje už geležinkelio, o šią mokyklą, kur dabar įsikūrusi bendruomenės būstinė, statė kaimo vyrai, moterys jiems gamino valgį.

„Šiandien čia yra trys šio sambūrio akcentai – atvyko iš Vilniaus folkloro ansamblis „Jerubė“, surengta Jadvygos Žekonienės tapybos darbų paroda ir mūsų stalus papuošė floristės Jolitos Janušonienės rudeniškos gėlių kompozicijos.

Puponių kaimas buvo labai dainingas.

Turėjome garsų Puponių kaimo etnografinį ansamblį. Išleistas jų atliekamų dainų diskelis ir dainų knygelė.

Smagu, kad šiandien iš Vilniaus atvykusiame koncertuoti kolektyve dainuoja ir Kęstutis Jasiūnas, kurio močiutė Uršulė buvo puponiečių ansamblio dainininkė. Taigi iš kartos į kartą tęsiamos tradicijos“, – kalbėjo E. Kriaučiūnienė.

Plačiau skaitykite spalio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

„Jerubės“ folkloro kolektyvas šokdino puponiečius ir kitus šventės svečius.
Ukmergiškiai savo bičiuliams puponiečiams atvežė originalų duonos kepalą.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video