2024/10/22

 

ANTRAS SEIMO RINKIMŲ TURAS

ELTOS nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija, sekmadienį per posėdį patvirtino galutinius Seimo rinkimų rezultatus aštuoniose vienmandatėse rinkimų apygardose. Konstatuota, kad pirmo balsavimo rinkimuose metu išrinkti 8 Seimo nariai iš 71.

Seimo narius pirmojo balsavimo metu jau išrinko Senamiesčio-Žvėryno, Antakalnio, Kelmės-Šilalės, Kėdainių, Žiemgalos vakarinės, Šalčininkų-Vilniaus, Nemenčinės ir Jonavos apygardų rinkėjai. Šių apygardų rinkimų apylinkės sekmadienį nebedirbs.

Kitose 63 apygardose bus reikalingas antras rinkimų turas, kuris vyks spalio 27 d. (sekmadienį). Šią dieną negalintys balsuoti rinkėjai kviečiami pasinaudoti balsavimo iš anksto teise ir balsuoti spalio 22–24 dienomis savivaldybėse ir papildomai įsteigtose išankstinio balsavimo vietose.

Rinkėjai turės teisę balsuoti tik už tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, kandidatus.

Antras rinkimų turas vyks ir Sėlos vakarinėje vienmandatėje rinkimų apygardoje, kuriai priklauso Kupiškio ir Biržų rajonas.

Pakartotiniame balsavime dalyvauja Lilija Vaitiekūnienė (Lietuvos socialdemokratų partija) ir Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens tapatybės dokumentas: pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

„Kupiškėnų minčių“ inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video