2024/10/01

 

TARYBOS MAŽUMAI – ATSAKYMAI Į IŠKELTUS KLAUSIMUS

Praėjus mėnesiui, meras pateikė atsakymus opozicijai į jos užduotus klausimus. Autorės nuotrauka

Paskutinį rugsėjo ketvirtadienį į posėdį rinkosi Kupiškio rajono savivaldybės taryba. Išnagrinėta 18 pagrindinės darbotvarkės klausimų ir vienas papildomas. Posėdžio pradžioje rajono meras Algirdas Raslanas pristatė atliktus namų darbus – atsakė į per Tarybos mažumos valandą rugpjūčio 29 dieną iškeltus klausimus. Juos rajono vadovui, administracijos direktoriui, Savivaldybės atsakingiems specialistams pateikė Tarybos opozicija pasiskelbusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, taip pat Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai.

Jurga BANIONIENĖ

Dėl hemodializės paslaugų – kol kas nežinia

Per Tarybos mažumos valandą buvo kalbėta apie mokesčius kaimo bendruomenėms. Pasak A. Raslano, pastatų, kurie perduoti bendruomenėms pagal panaudos sutartį, priežiūra pereina Turto ir viešosios tvarkos skyriui, bendruomenės atlaisvinamos nuo finansinių įsipareigojimų. Savivaldybė pati rūpinasi tais pastatais ir jų būkle.

Opozicija išsakė pastebėjimus dėl vasaros stovyklų vaikams. Mero teigimu, vasaros stovykloms numatoma skirti dar daugiau lėšų.

Buvo teirautasi apie galimybę Kupiškio ligoninėje įsteigti hemodializės skyrių ar kabinetą. Tarybos posėdyje dalyvavęs Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka išsamiai pristatė, kokie yra reikalavimai ir galimybės šiai paslaugai teikti. Anot jo, ligoninėje teikti hemodializės paslaugas įmanoma, tačiau tam turi pečius suremti keturi subjektai – ligoninė, rajono Savivaldybė, teritorinė ligonių kasa ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Plačiau skaitykite spalio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Posėdžiavo Kupiškio rajono savivaldybės taryba.
Jurgos Banionienės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video