2024/09/29

 

TRINAMI TOTALITARINIO REŽIMO PĖDSAKAI

Girios gatvėje, Šimonių miestelyje, Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietoje, pašalintos žvaigždės tvoroje. Vytauto Jasinsko nuotrauka

Kupiškio rajone vis mažiau lieka ženklų, primenančių sovietmetį ir išaukštinančių bei propaguojančių šį totalitarinį režimą.

Kokie darbai buvo atliekami pastaruoju metu rajone, kad tų praeities pėdsakų nebeliktų, pasiteiravome Kupiškio rajono savivaldybėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Indrė Aleknaitė, Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė, raštu atsiuntė Savivaldybės komentarą.

Jame teigiama, kad atsižvelgiant į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktoriaus sprendimus dėl viešųjų objektų panaikinimo, kurie propaguoja totalitarinį sovietinį režimą, šiuo metu jau pašalinta memorialinė lenta Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietoje Pergalės gatvėje, Kupiškio mieste.

Ežerėlio gatvėje, Drūlėnų kaime, pašalintos ant obelisko esančios vėliavos ir žvaigždės tvoroje.

Juodpėnų kaime pašalinta memorialinė lenta, skirta 1918–1919 metais žuvusiems revoliucionieriams.

Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietoje Skapiškyje pašalintos memorialinės lentos ir žvaigždė ant obelisko.

Girios gatvėje, Šimonių miestelyje, Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietoje, pašalintos žvaigždės tvoroje. Artimiausiu metu bus pašalinta ir memorialinė lenta.

Padembio kaime, Subačiaus seniūnijoje, vyksta vėliavų ant obelisko ir žvaigždžių tvoroje šalinimo darbai.

Šiems darbams vykdyti numatyta skirti 500 Eur.

Pakalbintas šiuos darbus atliekantis Vytautas Jasinskas sakė, kad Drūlėnuose iš tvoros išpjovė apie 100 žvaigždžių, Šimonyse, kur karių kapinės didesnės – apie 150 žvaigždžių, o Subačiuje darbų tuo metu dar nebuvo pradėjęs, bet spėjo, kad jų apimtis bus mažesnė.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video