2024/09/25

 

SAVIVALDYBEI TEKTŲ PRIIMTI EVAKUOJAMUS GYVENTOJUS

Asociatyvi Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Visos šalies savivaldybės iki šio rudens privalėjo Vidaus reikalų ministerijai pateikti informaciją – įvertinti, kiek ir kokių reikėtų finansinių, žmogiškųjų bei techninių pajėgumų, jei kilus karinei grėsmei, tektų evakuoti gyventojus.

Remiantis šiais skaičiavimais, jau artimiausiu metu Vidaus reikalų ministerija turėtų pristatyti masinį gyventojų evakuacijos planą.

Ar šiuos namų darbus atliko Kupiškio rajono savivaldybė?

Jurga BANIONIENĖ

Turi įsivertinti galimybes

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su Krašto apsaugos ministerijos, Susisiekimo ministerijos, Nacionalinio krizių valdymo centro ir kitų suinteresuotų valstybės institucijų atstovais aptarė masinį gyventojų evakavimą karinio scenarijaus atveju.

Su ministerijomis sutarta dėl jų atsakomybių ir užduočių, rengiantis gyventojų evakavimui, o iš savivaldybių laukiama konkrečių duomenų apie pajėgumus ir poreikius.

Liepos pradžioje Vidaus reikalų ministerija raštu pateikė savivaldybėms evakavimo sumanymą ir paprašė per 1,5 mėn. įsivertinti galimybes ir poreikius jo įgyvendinimui (pateikti numatomų evakuoti gyventojų skaičių pagal kategorijas, t. y. asmenys su negalia, globą gaunantys senjorai ir kt., evakavimo maršrutus, transportą ir turimas sutartis jam patelkti, evakavimui vykdyti numatytų žmonių skaičių, galimų laikinai apgyvendinti gyventojų skaičių, trūkstamą finansavimą ir kt.).

Surinkti duomenys turėtų būti sudėti į evakavimo planą.

Plačiau skaitykite rugsėjo 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video