2024/09/16

 

VANDENS MOTOCIKLININKAI BAIGDAMI SEZONĄ RUOŠIA DVIGUBĄ ŠVENTĘ KUPIŠKYJE

Rugsėjo 7–8 dienomis Kupiškio marios raibuliuos nuo galingų vandens motociklų. Pajėgiausi Lietuvos ir kaimyninių valstybių lenktynininkai ruošiasi kulminaciniam metų akordui „UIM Aquabike Baltic cup, Kupiškis 2024“. Tai bus dvigubas išbandymas dalyviams: paskutinis, ketvirtas Lietuvos „Aquacross“ pirmenybių etapas ir Baltijos šalių čempionato finalas.

Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos atstovai šių metų gegužę išbandė tarpusavio jėgas pirmoje Baltijos šalių čempionato dalyje. Tą kartą viešnagė pas kaimynus lenkus Elko mieste daugeliui lenktynininkų buvo pirmos sezono lenktynės.

Praėjus keturiems mėnesiams, tie patys „vandens žirgų“ vadeliotojai vėl stos prie starto linijos lemiamoms kovoms. Šį kartą jos sugriaudės tarptautinio rango varžybomis jau pasižymėjusiose Kupiškio mariose.

„Kupiškis vandens motociklų sportui – ypatingas kraštas. Pernai čia pirmą kartą surengėme Europos čempionato varžybas. Dalyviai iš viso Senojo žemyno buvo maloniai nustebinti puikia organizacija ir iki šiol dalijasi gerais prisiminimais.

Nėra abejonių, kad ir Baltijos šalių pirmenybės čia vėl suburs gausias tarptautiškas sportininkų gretas. Esame dėkingi Kupiškio rajono savivaldybei už kasmetinį svetingumą ir galimybę vėl čia sugrįžti“, – sako Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Dėl prestižinio trofėjaus galingiausiųjų gretose – „Runabout GP1“ – principinė akistata laukia lenko Andrzej Wisniewski ir mūsų tautiečio Egidijaus Kirilevičiaus. Tarp jaunųjų talentų „Runabout GP4 Juniors“ klasėje potencialiausias kandidatas į čempiono titulą – neseniai 15-ąjį gimtadienį atšventęs Dovydas Kutra.

Merginų kategorijoje „Runabout GP4 Ladies“ po pirmo Baltijos šalių pirmenybių etapo pirmauja tituluota Estijos sportininkė Annemarie Randla, tačiau šansai dar neprarasti ir Lietuvos čempionei Astrai Gurkšnytei.

Dėl „Runabout GP2“ klasės nugalėtojo vardo kovos pirmoje vietoje esantis lenkas Kamil Fadrowski ir lietuvis Valdemar Adamovič.

„Jei vasara prabėgo pajūryje ar kur kitur, pats metas rudenį susitikti Kupiškyje. Marių vanduo dar nespės atvėsti, tad rugsėjo 7–8 dienomis drauge su visais kupiškėnais laukiame gausybės sportininkų ir vandens motociklų lenktynių aistruolių iš visos Lietuvos. Tikimės, kad savaitgalis bus turiningas ir kupinas gerų įspūdžių“, – atvykti į tarptautines varžybas kviečia Kupiškio rajono savivaldybės meras Algirdas Raslanas.

Kupiškio r. savivaldybės inf.

Varžybų programa

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Šiek tiek apmaudu dėl Kupiškio žiniasklaidos, vietinis laikraštis ir televizija (youtube kanale) nepamatysi straipsnio, reportažo apie Uoginius, „Kupiškio auto-moto sportas“ veiklą. Kupiškio vardas pasklidęs po Lietuvą ir kaimynines šalis labai smarkiai, kaip kraštas turintis nuostabų auto-moto sporto kompleksą. Tenka dalyvauti varžybose, tarkim Rokiškio „Sirena“ nežinau kaip jie tai daro, bet jie nuostabiai atlieką savo krašto žiniasklaidos darbą. Dar varžybos nesibaigė, o jau gali rasti video, puikios kokybės nuotraukas. Dėl Kupiškio krašto apmaudu. Yra ten keli žmonės kurie labai rodo tą pusę (auto – moto) video daro ir fotografuoja kažkas, gal vertėtų kažkaip pečius kartu suremti?

  • Nelieskite profesoriaus-nei į seimą nei į EP nepaėjo korta, komunistai neduoda posto, lieka būti kaime…

  • To fanui
    O tai pontoninis tiltas sutvarkytas ? Ataušk karštuoli , otad rašinėk savo pezalus

  • Kupiškis do Kaunas dar Birštonas,o kur Telšiai ,Šiauliai ar Baltijos jūroj varžybos..?

    • Išlysk į viešuma mergyt

  • Profesorius sušildys , no lipto pinigu liko

    • O tu buvai matei, skaičiavai , kad nesąmones rašai pirma reikia tikrai įsitikinti o tada paleist melą visuomenei dar jums Pranai iki profesoriaus aukštumų labai toli su tokiu mąstymu

  • Tai kad,,marių,, vanduo ir taip vėsus….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video