2024/09/21

 

VYKO DĖL NUVIRTUSIŲ MEDŽIŲ

Unsplash nuotrauka

Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje šalyje vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Pirmadienio ryte kalbintas Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vytautas Kazlauskas sakė, kad sekmadienis ir pirmadienio naktis praėjo ramiai.

Pirmas iškvietimas į Aukštupėnus dėl Vėžionių gatvėje nuvirtusio medžio gautas tik pirmadienio ryte, po 9 val.

„Seni medžiai daug kur neatlaiko tokių gamtos išbandymų. Gyventojai vėjuotą dieną turėtų būti patys atsargūs ir nestatyti prie tokių medžių automobilių. Svarbu, kad ilgai neužsibūtų lietus. Dideli krituliai gali sukelti potvynį, nuplauti, apsemti kelius ir kitus objektus“, – komentavo pašnekovas.

Pasak jo, šį kartą Panevėžio apskrityje labiausiai nuo gamtos stichijos nukentėjo panevėžiečiai ir pasvaliečiai.

Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Kazys Pakšys taip pat teigė, kad sekmadienis ir pirmadienio naktis buvo rami.

„Turėjome vieną iškvietimą į Šimonis dėl pasvirusio medžio. Ten dėl to važiavome nebe pirmą kartą. Apžiūrėję medį ugniagesiai konstatavo, kad pavojaus kol kas jis nekelia. Dėl to medžio likimo gyventojai patarta kreiptis į seniūniją“, – teigė pašnekovas.

Pasak jo, pirmadienio ryte Noriūnų ugniagesių komanda važiavo į Subačiaus seniūnijos Kumponiškio kaimą dėl nuvirtusio medžio.

Nepaisant Lietuvoje siaučiančio stipraus vėjo ir gausaus lietaus, kitaip nei įprastai, šalies gyventojai į mobiliuosius telefonus negavo įspėjamųjų pranešimų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) sakė, jog meteorologai neprognozavo stiprios audros, tad ir perspėjimai žmonėms nesiųsti.

„Hidrometeorologai sekmadienį pateikė informaciją apie galimą lietų ir vėją. Tiek lietus, tiek vėjas stiprėjo palaipsniui. Tokių katastrofinių meteorologinių ir hidrologinių reiškinių rodikliai liepos 28 dieną, 29-osios naktį neprognozuoti. Todėl perspėjimo pranešimai nesiųsti. Pranešimai siunčiami, kai pasiekiami tam tikri stichinių, katastrofinių, meteorologinių ir hidrologinių reiškinių rodikliai“, – ELTAI nurodė PAGD Komunikacijos skyriaus atstovė Vida Šmigelskienė.

Parengė Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Baisu, medžių kritimas, jei savivaldybė neišpjauna senų aukštų medžių, tai audra – viesulas , išrauna su šaknimis . Padaro darbą netealų kur savivaldybės pingvinų galvose net nesigalvoti nesigalvoja. O kur vezdagalvis A.Kubiliaus pranašystės apie viesulas ? Tik euro parlamente dabar su P. Gražuliu bangas kels į visatą ! Bedarbiai darbo biržų lopšyje miega, o gaisrininkai dirba. Konservatoriai šiltai bezda į kelnes miegodami.Lietuva silpna tokiems audros padariniams įveikti, bet stipri plepėjimuose, kalbų išgalvotų istorijų rauginimui skleisti į žmonių padąmonę !

  • Visada taip būna, kai išgalvotos pratybos, tai tada imituoja darbus – laksto kaip prieš naujus metus po parduotuves dovanų ieškodami. Juk žinotina kada gaižus šleikščiai tankus oras, silpnumą kelianti tvaikuma ir tamsus dangus – uragano liūčių pradžia. Kodėl vezdagalvis A. Kubilius nenumato nieko, tik pliurpia kaip getą euro parlamente miego debesis stumdyti. Ko nenumato konservatorių toliaregiai apie nelaimes, tik rinkimus mato ir tada prasideda šventinės jų nuotaikos ! Baisios nelaimės žmonėms, jei savivaldybių pingvinai neduoda leidimų medžių senų didelių apipjauti, tai vėtros, audros nuverčia. Padaro tvarką ! Gamtą visagalė !

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video