2024/04/30

 

PIRMOJI IŠANKSTINIO BALSAVIMO DIENA BUVO AKTYVI

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skaičiuoja pirmosios išankstinio balsavimo dienos aktyvumą.

VRK duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną iš viso balsavo 28,5 tūkstančio rinkėjų. Tai yra 1,2 procento nuo bendro visų Lietuvoje balsuojančių rinkėjų skaičiaus.

Prieš ketverius metus, 2019 m. vykusiuose savivaldos rinkimuose pirmąją balsavimo iš anksto dieną balsavo 34921 rinkėjas (1,42 proc.), tačiau tuomet išankstinio balsavimo dienomis vyko ir balsavimas specialiuosiuose punktuose, dėl to pirmąją balsavimo dieną rinkėjų skaičius buvo didesnis.

Šiemet, kaip įprasta, daugiausiai rinkėjų iš anksto balsuoja sostinėje. 

Gausiausiai rinkėjai ėjo balsuoti į Vilniaus miesto savivaldybę ir Vilniaus Lukiškių aikštę, kur įrengta speciali balsavimo vieta.

Kauno mieste aktyviausiai rinkėjai balsavo Laisvės alėjoje esančioje Kauno miesto savivaldybėje, nemažai kauniečių atėjo ir į Dariaus ir Girėno stadione įrengtą išankstinio balsavimo vietą.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną aktyviausi buvo Neringos savivaldybės gyventojai. Jų balsavimo aktyvumas siekė 8,37 proc. Pasyviausi buvo Kauno rajono rinkėjai (0,46 proc.).

VRK duomenimis, Kupiškio rajono savivaldybėje pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo balsą atidavė 294 rinkėjai (2,06 proc.).

Balsavimas iš anksto tęsiasi, jis truks iki kovo 2 d. 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro. 

Balsavimas iš anksto galima Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių pastatuose arba papildomai įrengtose balsavimo vietose.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

Parengta pagal VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video