2024/04/30

 

SU SVEČIAIS IŠ JEKABPILIO KALBĖTA IR APIE SĖLIUS

Kupiškio rajono savivaldybėje apie tolimesnius bendradarbiavimo ryšius kalbėjosi svečiai iš Latvijos, Jekabpilio apskrities savivaldybės, Aiga Ozolniece (iš kairės), Aivars Vanags, Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičienė. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka.

Liepos 20 dieną Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi svečiai iš Latvijos, iš Jekabpilio apskrities savivaldybės. Tai Aivars Vanags, kuruojantis socialinius, medicinos reikalus, ir Aiga Ozolniece, vyr. projektų vadovė. Jie susitiko su rajono meru Dainiumi Bardausku ir kitais Savivaldybės specialistais. Abi šias savivaldybes nuo 2018 metų sieja partnerystės ryšiai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Prieš susitikimą pakalbinti svečiai iš Latvijos sakė, kad tikisi su kupiškėnais plėtoti bendrus europinius socialinės srities, turizmo, aplinkos apsaugos projektus. Tai aptarti svarbu, nes prasidės naujas 2023–2027 metų europinis finansavimo etapas. Abipusiško bendradarbiavimo patirties jau šiek tiek yra. Buvo mezgami ir kultūriniai ryšiai. Deja, koronaviruso pandemija, karantinas šią veiklą pastaruoju metu buvo pristabdę. Per tą laiką pasikeitė ir vietinė valdžia. Bet seni ryšiai su kupiškėnais plėtojami toliau.

Nebe pirmą kartą Kupiškyje viešintis A. Vanags išsamiau papasakojo apie administracinį šalies pertvarkymą, kuris palietė ir Jekabpilio rajoną.
Dabartinė savivaldybė sudaryta 2021 metų liepos 1 dieną, sujungus Jekabpilio miestą, Aknystos, Krustpilio, Salos, Viesytės ir ankstesnę Jekabpilio savivaldybę. Savivaldybės teritorija atitinka iki 2009 m. administracinės-teritorinės reformos gyvavusio Jekabpilio rajono ribas.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video