2024/04/30

 

Pusiau asfaltuotas žvyrkelis išjudino ir mūsų valdžią

Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu jau pradėti kelio rekonstrukcijos darbai kelyje nuo Subačiaus iki Čečelių.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Nebe pirmi metai asfaltuoto kelio į Stračnių kapines maldavę subatėnai – pagaliau išgirsti. Jau kuris laikas čia triūsia kelininkų technika. Tačiau, pasirodo, gyventojų prašymas bus patenkintas tik iš dalies – darbus atliekanti įmonė „Panevėžio keliai“ iš Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšų sutvarkys tik pusę žvyrkelio, o asfaltuoti likusią atkarpą liks Savivaldybės rūpestis. Įdomu, kaip tokį iššūkį priims rajono valdžia, kuri dar prieš rinkimus į Savivaldybės tarybą Stračnių žvyrkelį buvo įtraukusi į savo veiklos prioritetų sąrašą.

Išasfaltuos dalį kelio

Jau daug metų Subačiaus gyventojai rašydavo oficialius raštus, rinko kaimynų parašus prašydami išasfaltuoti beveik poros kilometrų ilgio žvyrkelį iki kapinių Stračniuose. Dulkėse skęstančioms, kas kart pėstute iki šio kaimelio keliaujančioms močiutėms padėti vis žadėdavo į rinkimus eidavę politikai.
Tačiau tik šios vasaros pradžioje čia ėmė kvepėti būsimais kelio tiesimo darbais. Deja, juos užsakė ne mūsų rajono Savivaldybė. O ir asfaltas keliautojus džiugins kol kas tik dalyje minėto kelio ruožo.

Mat rekonstrukcijos darbai iki rudens bus vykdomi tik kelio Subačius-Čečeliai ruože nuo 0,65 iki 1,75 km. Minkštuoju asfaltu bus padengta dalis žvyrkelio Stračnių linkme ir gatvė per visą Čečelių kaimą. Jame šiuo metu tėra vos keletas gyvenamų sodybų.
Šie darbai vykdomi pagal Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie LR Susisiekimo ministerijos parengtą projektą „IV paketas. Bituminės dangos įrengimo per gyvenvietes 2012 metais valstybinės reikšmės rajoniniuose keliuose Panevėžio ir Utenos apskrityse projektavimas, techninių projektų vykdymo priežiūra ir darbų atlikimas (Panevėžio apskrityje)“.
Keliui (1,10 km.) Subačius – Čečeliai rekonstruoti skirta apie 0,6 mln. litų. Darbus atlieka bendrovė „Panevėžio keliai“.

Pajuto spaudimą baigti

O kas bus daroma su palikta žvyrkelio dalimi iki Starčnių, kol kas dar neaišku. Tuo itin domisi ir patys Subačiaus gyventojai. Pavargę nuo ilgo laukimo ir pažadų kai kurie žmonės pasirengę patys paremti minėto kelio tvarkymo užbaigimą.
Spaudimą tęsti Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu pradėtus darbus jau pajuto ir mūsų rajono Savivaldybė.

„Na, čia gal buvo ir šiokios tokios politikos. Buvo gauta iš tam tikrų fondų lėšų daliai kelių nutiesti, o juos pabaigti spaudžiamos savivaldybės. Aišku, gerai, kad sutvarkys bent šiek tiek žvyrkelių. Na, o mes jau svarstome, kaip iki šių metų pabaigti sutvarkyti likusį kelio ruožą iki Stračnių kapinių“, – apie mūsų Savivaldybėje vėl atgimusius planus sutvarkyti subatėnams rūpimą kelią kalbėjo Kupiškio rajono mero pavaduotojas Algirdas Navickas.
Jo planus patvirtino ir Kupiškio rajono Savivaldybės Administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis. Pasak pašnekovo, palikti pusiau asfaltuotą kelią būtų neprotinga.
Todėl su tos pačios Lietuvos automobilių kelių direkcijos pagalba pagal Kelių plėtros ir priežiūros programą mūsų Savivaldybė tikisi gauti lėšų šiam darbui. Patvirtinus parengtą projektą bus skelbiamas konkursas rekonstrukcijos darbams atlikti.

Pasak Ž. Aukštikalnio, jei nebus didelių kliūčių, visiškai asfaltuoto kelio į Stračnius subatėnai gali sulaukti dar šiais metais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video