2024/09/24

Rinkimų komisija pradeda darbą

Pirmadienį vyko pirmasis Kupiškio r. savivaldybės rinkimų komisijos posėdis, kuriame komisijos nariai prisiekė sąžiningai atlikti savo pareigas. Po priesaikos jiems Komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis įteikė komisijos nario pažymėjimus.

Iš viso Kupiškio r. savivaldybės Nr. 23 rinkimų komisijoje yra 10 žmonių. 8 žmones pasiūlė politinės partijos, po vieną teisingumo ministras ir Administracijos direktorius. Komisija balsuodama išsirinko pirmininko pavaduotoją – Dalią Dubenčiukienę ir Komisijos sekretorę – Vilmą Ribakovienę.

Taip pat buvo sudaryta ir rinkimų stebėjimo grupė dėl politinės reklamos, kuri stebės, ar sąžiningai vyksta politinė reklama, seks spaudos publikacijas. Šią grupę sudaro 5 komisijos nariai: Laima Kručienė, Ovidija Skačelienė, Janina Trumpienė, Juozas Albertas Uldukis ir Vytautas Zaleckis.

Šiame posėdyje nedalyvavo ir priesaikos nedavė du komisijos nariai – Neringa Budriūnienė atostogavo, o Ekaterina Vanagienė dėl ligos.

Kad būtų efektyvus Komisijos darbas, dar bus samdomi du darbuotojai – buhalteris ir informacinių technologijų specialistas. Su jais bus pasirašytos darbo sutartys.

Rajone yra 24 rinkimų apylinkės. Buvo nutarta, kad rinkimų apylinkių komisijas sudarys 8 įvairių partijų atstovai, todėl artimiausiu laiku bus visoms partijoms išsiųsti prašymai pateikti savo kandidatus į apylinkių komisijų narius.

„Šiemet rinkimų agitacijai nebebus specialių reklaminių stendų, todėl, kad būtų nurodomos galimos reklamos vietos, Komisija kreipsis į Savivaldybės administracijos direktorių, – sakė R. Aukštikalnis. – Mūsų laukia dar vienas didelis darbas – turėsime išleisti leidinį, kuriame būtų visų rinkimuose dalyvaujančių partijų ir nepriklausomų kandidatų rinkimų programos. Tą leidinį kartu su kvietimu dalyvauti rinkimuose turės gauti kiekvienas gyventojas, turintis balsavimo teisę.“

Posėdyje buvo numatytas ir laikas, kada Savivaldybės II aukšto 25 kabinete interesantus priiminės Komisijos nariai. „Kol kas čia ateiti rajono gyventojai galės kiekvieną dieną nuo 16 iki 18 val. Vėliau, jeigu reikės, priėmimo valandas pratęsime“, – sakė Komisijos pirmininkas.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video