2024/09/23

Už dyką mokesčių surinkimas – tik iš savų įmonių

Atrodo, kad šiais laikais susimokėti mokesčius kiekvienas turi ne vieną pasirinkimą. Vieni susimoka namuose internetu, vyresnio amžiaus gyventojai keliauja į bankus. Tiesa, ten už kiekvieną mokesčio kvitelį imamas aptarnavimo mokestis. Dabar, kai žmogus skaičiuoja kiekvieną centą, tie keli litai yra nemaži pinigai ir senoliui, ir bedarbiui, ir nedidelį atlyginimą gaunančiam darbininkui.

Visgi labai panorėjus, galima ir sutaupyti. Tik rajono gyventojams reikia begalinio užsispyrimo ieškant išeities iš susidariusios padėties, o rajono Savivaldybės darbuotojams ir jai pavaldžių įmonių vadovams – trupučio noro ir supratingumo.

Kreipėsi su prašymu

Dabar gyventojai, norintys be aptarnavimo mokesčio susimokėti bent jau už mūsų rajono Savivaldybės įmonių teikiamas paslaugas, galėjo tai padaryti tik nuvykę į UAB „Kupiškio komunalininkas“. Tiesa, UAB „Kupiškio vandenys“ be aptarnavimo mokesčio galima sumokėti už vandenį ir šiukšles. Rajono Tarybos narys Dangirdas Mikšys, surinkęs daugiau nei 100 rajono gyventojų parašų, kreipėsi į UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorių Rimantą Stundį su prašymu, ar nebūtų galimybės gyventojams susimokėti mokesčius arčiau miesto centro, o ne komunalininkų įstaigoje, miesto pakraštyje.

Taip gyventojai turėtų galimybę sutaupyti tuos kelis litus, nes nereikėtų mokėti aptarnavimo mokesčio, kaip mokant banke. Prašyme buvo teigiama, kad vyresnio amžiaus gyventojams sunku nueiti iki „Kupiškio komunalininko“ mokesčių kasos – toli, nelabai saugu.

Į tokį prašymą UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius R. Stundys atsakė, kad nėra jokių galimybių steigti miesto centre mokesčių surinkimo kasos, nes yra užtektinai bankų ir ten žmonės gali sumokėti mokesčius.

D. Mikšys, sulaukęs neigiamo atsakymo iš komunalininkų, su tokiu pat raštu kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių Žilviną Aukštikalnį. Pastarasis atsakė, jog užklausimas pateiktas UAB „Kupiškio komunalininkas“, kad jie paskaičiuotų, kur būtų galima įrengti tokią mokesčių surinkimų kasą ir kiek ji kainuotų. Gautame iš Ž. Aukštikalnio atsakyme buvo rašoma, kad reikia įrengti kasos patalpą, garantuoti jos saugumą, todėl preliminariais skaičiavimais už kiekvieną mokesčių kvitą tektų imti daugiau nei litą kainuojantį aptarnavimo mokestį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video