2024/09/23

Tarnybinių automobilių naudojimas skaidrėja

Praėjusį ketvirtadienį 14 rajono Savivaldybės automobilių buvo paženklinti – ant abiejų priekinių jų durelių priklijuojant atitinkamo dydžio lipdukus su užrašu „Kupiškio rajono savivaldybės administracija“.

Pasak Ūkio tarnybos vedėjo Edvardo Kareivos, tuos lipdukus pagamino Panevėžio dailės dirbtuvės. Ši firma buvo apklausos būdu pasirinkta iš dviejų įmonių, panorusių atlikti tą darbą. Ženklinimui išleista 677 Lt.

Ženklinti tarnybinius automobilius suskubta vykdant Vyriausybės nutarimą „Dėl tarnybinių lengvųjų automobilių įsigijimo, nuomos ir naudojimo biudžetinėse įstaigose“ bei vadovaujantis Vyriausybės parengtomis „Pavyzdinėmis lengvųjų automobilių naudojimo biudžetinėse įstaigose taisyklėmis“. Rajono Taryba praėjusių metų gruodžio 22 d. posėdyje patvirtino tarnybinio transporto naudojimo biudžetinėse įstaigose savo taisykles, kuriose, be kita ko, buvo numatyta per mėnesį paženklinti biudžetinių įstaigų automobilius. Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad minėtas Vyriausybės nutarimas tuo klausimu Savivaldybėms tėra rekomendacinio pobūdžio. Savo tvarką dėl tarnybinio transporto naudojimo, jo žymėjimo iki sausio 22 d. turi pasitvirtinti ir kitos rajono viešosios įstaigos. Ar jos nutars savo automobilius žymėti, ar ne – tai jų reikalas. Asmeniniai lengvieji automobiliai, naudojami tarnyboje, žymimi nebus.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video