2024/09/22

Rimantas Adomauskas traukiasi iš politikos

Pirmasis rinkimų į Seimą turas baigėsi kelių partijų lūkesčių neišsipildymu, o valstiečiai liaudininkai ir Naujoji sąjunga patyrė visišką nesėkmę – kelias kadencijas buvę valdančioje Seimo daugumoje, šį kartą jie net nepateko į Parlamentą.

Taip susiklosčius rinkimų rezultatams, jau kitą dieną reikėjo laukti partijų vadų – Kazimiros Danutės Prunskienės ir Artūro Paulausko – atsistatydinimo. Deja, niekaip iš sosto negalintys pasitraukti politikai dar žada ieškoti kažkokių nesėkmės priežasčių, tikrintis savo reitingus, kurie puikiausiai buvo atspindėti jau pirmojo rinkimų turo metu.

Tuo tarpu Kupiškio rajono Naujosios sąjungos skyriaus pirmininkas Rimantas Adomauskas jau reitingų nebesitikrins. Jis nutarė ne tik pasitraukti iš skyriaus pirmininko pareigų, bet ir išeiti iš politikos.

„Kupiškėnų mintys“ pasitraukiančiam politikui pateikė keletą klausimų.

Jūsų sprendimas yra pralaimėjimo Seimo rinkimuose pasekmė?

Jau po rinkimų į savivaldybių tarybas buvau nutaręs pasitraukti iš skyriaus pirmininko posto. Tačiau tada partijos vadai nepatenkino mano pareiškimo, įtikinėdami, kad reikia palaukti rinkimų į Seimą.

Dabar griežtai nutariau pasitraukti ne tik iš skyriaus pirmininko pareigų, bet ir visai iš politikos.

Šioje partijoje buvau jau aštuonerius metus. Iki šiol iš politinės veiklos susilaukiau vien tik neigiamų emocijų. Teigiamų, deja, nebuvo.

Kas inspiravo tokį kategorišką sprendimą?

Manau, kad partija ar jos kai kurie nariai turi nusileisti iki eilinių žmonių ir suprasti, ko jiems iš tikrųjų reikia. Tuo tarpu dabar matyti, kad partijos viršūnėlės ir šaknelės dirba atskirai. Daug klaidų buvo padaryta per rinkimus į savivaldybių tarybas. Atrodo, pasišnekėjome ir sutarėme, kad kažkas turi keistis, bet nepasikeitė praktiškai niekas. Kai nerandame bendros šnekos, tai nėra ir tikslo būti partijoje.

Ar nustebino, kad Jūsų partija nepapuolė į Seimą?

Iš esmės nenustebino. Rinkimų dieną kalbėjausi su Rokiškio skyriaus vadovu ir jam sakiau, kad abejoju, jog partijai pavyks perlipti penkių procentų ribą, bet vienas kitam palinkėjome būti optimistams.

Kaip manote, kodėl socialliberalams taip nesėkmingai susiklostė rinkimai?

Mūsų partijos centras yra visiškai susiskaidęs. Galima sakyti, kad jo iš viso nėra. Tuo tarpu, kai kitos jėgos jungiasi, mes tik skaidomės. Tokia situacija lemia tai, kad susidaro terpė atsirasti naujoms jėgoms, kurios su dainomis ir šokiais vilioja rinkėją būti linksmam, nors ir tuščiu pilvu.

Dabar ir aš visai rimtai svarstau, kad, matyt, atėjo laikas grįžti į saviveiklą. Kažkada grojau keliais instrumentais. Gal pavyks atgaivinti įgūdžius.

Žinoma, aš privalau padėkoti rinkėjams, ypač Račiupėnų rinkimų apylinkei. Ten gavau beveik tiek pat balsų kaip Žydrūnas Savickas. Nuoširdžiai ačiū ir tiems rinkėjams, kurie už mane nebalsavo. Jų dėka supratau, kur yra mano vieta.

Partijos Kupiškio skyriaus pirmininkas pasitraukia nuo politinės arenos. Ar taip neturėtų pasielgti ir A. Paulauskas?

Normalioje valstybėje – taip. Nežinau, kaip bus Lietuvoje.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video