2024/10/18

Į Tarybą – po politinių klajonių

Ketvirtadienį įvykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje buvo pristatyta nauja Tarybos narė Zita Kaušakienė.

Neseniai Subačiaus seniūnu tapęs Valstiečių liaudininkų partijos atstovas Vidmantas Paliulis pagal galiojančią tvarką nebegali toliau būti Tarybos narys, todėl jis parašė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl atsistatydinimo. VRK patvirtinus jo prašymą, Tarybos nare tapo Zita Kaušakienė, kuri nėra Valstiečių liaudininkų partijos narė, tik buvo šios partijos rinkimų sąraše.

Prieš rinkimus Z. Kaušakienė buvo tapusi “Kupiškėnų minčių„ heroje. Rašėme, kokiomis aplinkybėmis ji išstojo iš Darbo partijos. Moteris tada sakė, kad į jokią kitą partiją nebestos, nes politika ir taip daug sveikatos jai yra sugadinusi. Į partiją ji neįstojo, bet rinkimuose dalyvavo. Kaip parodė gyvenimas, tas dalyvavimas buvo pakankamai sėkmingas – šią savaitę ji tapo Tarybos narė.

Pristačius naują rajoninio kalibro parlamentarę, opozicinės Tėvynės sąjungos lyderis Vytautas Mockus jai ir visai Tarybai priminė pernykščius naujosios politikės pažadus ir su žodžiais prasilenkiančius darbus.

Paklausėme Z. Kaušakienės, kodėl visgi ji ryžosi tapti Tarybos narė.

Z. Kaušakienė: “Ilgai svarsčiau, bet visgi apsisprendžiau. Juk žmonės už mane balsavo. Aš juk neprašiau, nėjau nė per vieną kiemą ir neprašiau.

Aš tikrai nesiekiau to, bet gyvenimas diktuoja savo. Panašios V. Mockaus reakcijos tikrai tikėjausi. Tada, kai buvo sprendžiamas mūsų bendruomenės pastato klausimas, V. Mockus man papriekaištavo, kad dėl to pastato aš išstojau iš Darbo partijos ir įstojau į Valstiečių liaudininkų partiją. Aš jam atsakiau, kad neįstojau į jokią partiją. Ir dabar esu nepartinė. Kai man pasiūlė būti įtrauktai į rinkiminį sąrašą, sutikau.„

Šios Tarybos valdančiąją koaliciją sudaro valstiečiai liaudininkai ir darbiečiai. Prieš rinkimus Z. Kaušakienė paliko vienus ir kaip ten bekalbėtum nuėjo pas kitus. Darbo partijos rajono skyriaus pirmininko Virginijaus Andrijausko pasiteiravome, ar toks Z. Kaušakienės priešrinkiminis pasibėgiojimas netrukdys drauge dirbti vienoje koalicijoje. V. Andrijauskas: “Jos priešrinkiminius žingsnius būtų galima pavadinti politiniu vojažu. Tarybos narys V. Mockus priminė, kad ji dievagojosi, jog nei į politiką, nei į jokius sąrašus nebeis. Juk buvimas partijoje ar jos rinkiminiuose sąrašuose iš esmės yra tas pats. Kartais esantieji sąrašuose būna dar labiau partiniai nei tikrieji partijos nariai. Aš galvoju, kad tokiais atvejais žmogus parodo savo tikrąjį veidą. Manau, kad tame valstiečių liaudininkų rinkiminiame sąraše yra kur kas kompetentingesnių žmonių, bet ji pasinaudojo savo teise, ir nieko čia nepadarysi. Dabar teks dirbti kartu. Aš nenoriu asmeniškumų maišyti su politika. Ir dabar mes su kolegomis taryboje kartais “apsišaudome„, bet niekada nelaikome užantyje akmens.„

Muzikos mokytoją V. Paliulį Taryboje pakeitus pieno punkto vedėjai Z. Kaušakienei, dabar tarp 25 Tarybos narių yra 6 moterys. Trys iš jų atstovauja valstiečiams liaudininkams. Z. Kaušakienė dirbs Ekonomikos, finansų ir biudžeto komitete, kuriame iki tol darbavosi ir V. Paliulis.

Ketvirtadienio tarybos posėdis buvo neįprastai trumpas. Jis baigėsi greičiau nei per valandą. Posėdžio metu buvo apsvarstyti 12 klausimų. Nė vienas iš jų didesnių diskusijų nesukėlė. Taryba pritarė biudžeto asignavimo patikslinimui, palaimino dviejų butų pirkimą už 60 ir 65 tūkstančius litų socialinio būsto fondui plėtoti, du butus išbraukė iš tarnybinių gyvenamųjų patalpų sąrašo bei priėmė keletą kitų nutarimų.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video