2024/04/30

Dvaro kieme noriūniečiai „vėsėliojo“

Dažnas pastebi, kad dėl finansinių galimybių mažėja ne tik vestuvių puotų, bet ir dalyvių skaičių jose. Tačiau šeštadienį Noriūnuose vykusiose „novatnose vėsėliose“ veltui galėjo dalyvauti kiekvienas panorėjęs.

Kadangi oras buvo kaip pagal užsakymą, į respublikinę teatralizuotą kapelų šventę „Grok, armonika, grok“ Noriūnų dvaro kieme tereikėjo atsinešti gerą nuotaiką.

Pasak Noriūnų laisvalaikio centro ir vietos bendruomenės vadovės Daivos Bubulienės, tai jau šeštoji kapelų šventė. Pagrindinis jos akcentas – linksmos, netradicinės, „novatnos vėsėlios“ „Tai bent vėsėlia“. Renginiui pasirinkta vestuvių tematika – lyg praėjusių metų šventės apie dvaro ponus ir senmerges tęsinys. Šiemet už vyro (jaunikį vaidino Vaclovas Keršulis) buvo išleista senmergė (jaunosios vaidmenį atliko Violeta Laucienė). Šmaikščiuosius „vėsėlninkus“ suvaidino Noriūnų bendruomenės atstovai, svitą – „Seklytėlės“ klubo, veikiančio prie Noriūnų laisvalaikio centro nariai. Liežuvius pasmailinti teko ir linksmiesiems piršliams – Daivai Smičienei ir Gintui Bernadickui.

Kaip ir tikrose vestuvėse, netrūko linksmų pokštų, užduočių, pašmaikštavimų. Neapsieita ir be jaunosios puokštės gaudymo, o nusegtas rūtų vainikėlis saugoti perduotas seniūnijai.

Turbūt nė vienos „vėsėlios“ negali pasigirti tokia muzikantų gausa, kiek jų praėjusį šeštadienį buvo Noriūnų dvaro kieme. Gausų žiūrovų būrį linksmino kolektyvai iš Salamiesčio, Noriūnų, Šepetos, Panevėžio, Ignalinos rajonų, Krekenavos, Zarasų bei egzotiškoji afrikiečių grupė „Afro-Band“. Smagų renginį vėlų vakarą vainikavo šventiniai fejerverkai.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video