2024/10/07

 

NAUJAS SPROGIMAS DRIOKSTELĖJO PRIE IZRAELIO AMBASADOS DANIJOJE

Naujas sprogimas driokstelėjo prie Izraelio ambasados ​​Danijoje. EPA-ELTA nuotrauka

Prie Izraelio ambasados Danijoje nugriaudėjo naujas sprogimas, pirmadienį pranešė policija, pasauliui minint vienerių metų spalio 7-osios „Hamas“ atakos prieš Izraelį metines.

Sprogimas driokstelėjo maždaug už 500 metrų nuo ambasados Kopenhagoje. Prieš penkias dienas prie pastato įvyko du sprogimai, dėl jų buvo sulaikyti du Švedijos piliečiai.

„Tiriame, ar tai gali būti susiję su (ankstesniu) incidentu prie Izraelio ambasados“, – žurnalistams sakė Kopenhagos policijos inspektorė Trine Moller.

„Nėra jokių požymių, kad taip būtų“, – pridūrė ji. Pasak inspektorės, sprogimą greičiausiai sukėlė šūviai.

Nuotraukose vietos žiniasklaidoje buvo matyti sprogimo pėdsakai priešais gyvenamąjį pastatą maždaug už 500 metrų nuo Izraelio ambasados.

Švedijos žvalgybos agentūra „Sapo“ nurodė, kad su sprogimais Danijoje spalio 2 d. gali būti susijęs Iranas, taip pat ir su dieną anksčiau prie Izraelio ambasados Stokholme įvykusiu šaudymu.

Gegužę „Sapo“ pareiškė, kad Iranas verbuoja Švedijos nusikalstamų grupuočių narius, kad vykdytų „smurto aktus“ prieš Izraelio ir kitus interesus Švedijoje. Iranas tai neigia.

Praėjusią savaitę Danija dėl sprogimų sulaikė tris Švedijos piliečius, Danijos teismas ketvirtadienį dviem iš jų – 16 ir 19 metų – skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 27 dienoms. Kopenhagos policija pranešė, kad trečiasis švedas, sulaikytas netoli nusikaltimo vietos, buvo paleistas.

Viljama Sudikienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video