2024/10/05

 

BUDINTIEMS GLOBOTOJAMS – PAKEISTAS ATLYGIS

VLK nuotrauka

Per rugsėjo 26 dieną vykusį Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdį pakeistas Atlygio už vaikų priežiūrą budintiems globotojams ir nuolatiniams globotojams tvarkos aprašas, patvirtintas Kupiškio rajono savivaldybės tarybos šių metų rugpjūčio 29 dienos sprendimu. Pagal jį buvo numatyta mokėti mažesnį atlygį budintiems globotojams.

Pakeitus aprašą, sugrįžta prie ankstesnės tvarkos.

Jurga BANIONIENĖ

Pasijuto suklaidinti

Per Ekonomikos, finansų ir biudžeto komiteto posėdį Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė teigė, kad per ankstesnį posėdį rugpjūtį buvo nustatyti atlygio budintiems globėjams dydžiai remiantis Socialinių paslaugų įstatymo rekomendacijomis.

„Gavome budinčių globotojų pašymą pakeisti tvarką, kad liktų galioti ankstesnė, kuri buvo iki rugsėjo 1 dienos, ir atlygis nebūtų mažinamas. Savivaldybė įvertino, kad šiuo metu budinčių globotojų paslaugos reikalingos. Jų yra trys, jie visi užimti, globoja mūsų rajono vaikus, kuriems nustatyta laikinoji globa“, – kalbėjo L. Bartulienė.

Tarybos narė Eglė Blaževičienė turėjo pastabą Tarybos sprendimo rengėjai L. Bartulienei, kad Tarybos nariai per rugpjūčio 29 dieną vykusį posėdį buvo suklaidinti. Neturėdami lyginamojo varianto nežinojo, kad atlygis globėjams mažinamas.

Plačiau skaitykite spalio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video