2024/09/30

 

KĄ REIKIA ŽINOTI APIE VIENMOMENTĘ DANTŲ IMPLANTACIJĄ?

Vienmomentė dantų implantacija – tai inovatyvi odontologinė procedūra, leidžianti pacientui gauti dantų implantą iš karto po danties ištraukimo. Ši technologija padeda sutaupyti laiko, užtikrina mažesnį gydymo laikotarpį ir greitesnį paciento sugrįžimą prie įprastos kasdienės veiklos. Tačiau prieš pasirenkant šią procedūrą, verta geriau suprasti, kokiais atvejais ji tinka, kokie yra jos privalumai bei galimi trūkumai.

Privalumai

  1. Trumpesnis gydymo laikas: pagrindinis vienmomentės implantacijos privalumas – laiko sutaupymas. Pacientas gali gauti naują dantį per vieną vizitą arba per kelias dienas, o ne laukti kelis mėnesius.
  2. Mažiau chirurginių intervencijų: vienas chirurginis procesas, kuomet dantis pašalinamas ir tuo pačiu metu įstatomas implantas, sumažina chirurginių procedūrų skaičių, todėl pacientas patiria mažiau diskomforto.
  3. Estetika ir funkcionavimas: implantas įstatomas iš karto, todėl pacientas iš karto gali džiaugtis estetiška šypsena. Tai ypač svarbu priekinio danties praradimo atveju, kai estetika yra ypatingai svarbi.

Kada ši procedūra tinkama?

Ne visi pacientai gali pasinaudoti vienmomentės implantacijos galimybe. Pagrindiniai veiksniai, lemiantys procedūros tinkamumą:

  • Sveikas žandikaulis: pacientas turi turėti pakankamai kaulo, kad implantas būtų stabilus ir galėtų tinkamai integruotis.
  • Nėra infekcijos ar uždegimo: jei burnoje yra aktyvus uždegimas ar infekcija, gali prireikti išgydyti šią problemą prieš atliekant implantaciją.
  • Bendra sveikata: kaip ir bet kuri chirurginė procedūra, vienmomentė implantacija reikalauja, kad pacientas būtų sveikas, ypač svarbu, kad nebūtų kraujotakos ar imuninės sistemos sutrikimų.

Trūkumai ir rizikos

  1. Didelė priklausomybė nuo kaulo būklės: jei žandikaulio kaulas nėra pakankamai tvirtas arba sveikas, vienmomentė implantacija gali būti neįmanoma. Tokiu atveju gali prireikti papildomų kaulo priauginimo procedūrų.
  2. Rizika dėl implantų atmetimo: nors vienmomentės implantacijos sėkmės rodikliai yra panašūs į tradicinės procedūros, vis tiek egzistuoja rizika, kad implantas neintegruosis ir bus atmestas.
  3. Didesnė apkrova implantui: iš karto po įstatymo implantas gali patirti didesnę mechaninę apkrovą, todėl itin svarbu laikytis gydytojo rekomendacijų dėl mitybos ir implantų priežiūros.

Vienmomentė dantų implantacija yra puikus sprendimas tiems, kurie nori greitai atkurti prarastus dantis be ilgo gijimo laikotarpio. Tačiau prieš pasirenkant šią procedūrą, būtina konsultuotis su specialistu, kad būtų įvertintos burnos sveikatos sąlygos ir galimybės. Šis metodas gali užtikrinti ne tik greitą estetinį rezultatą, bet ir ilgalaikį dantų funkcionavimą.

„Seospiders“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1070

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video