2024/09/19

 

PIRMĄ KARTĄ SURENGTA TARYBOS MAŽUMOS VALANDA

Apsvarsčius visus darbotvarkės klausimus surengta Tarybos mažumos valanda, per kurią klausimus Savivaldybės, įvairių įstaigų vadovams uždavinėjo opozicijos nariai ir Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai. Autorės nuotrauka

Po vasaros atostogų, rugpjūčio 29 dieną, politikai rinkosi į eilinį Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdį. Čia apsvarstyti 26 pagrindinės darbotvarkės klausimai.

Iš karto po posėdžio pirmą kartą vyko rajono Tarybos mažumos valanda. Klausimus merui, administracijos direktoriui, atsakingiems Savivaldybės specialistams, įstaigų vadovams uždavinėjo Tarybos opozicija pasiskelbusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, taip pat Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai.

Jurga BANIONIENĖ

Bendruomenėms – finansinė parama

Meras Algirdas Raslanas pirmiausia priminė, kad per Tarybos mažumos valandą šios mažumos atstovai turi teisę užduoti klausimų merui, vicemerui, administracijos direktoriui, komitetų pirmininkams, komisijų pirmininkams. Pakviesti ir atsakingi Savivaldybės specialistai, įstaigų vadovai. Pirmiausia du klausimus užduoti teisė suteikiama Tarybos opozicijos lyderiui, vėliau – kitiems mažumos atstovams.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė, opozicijos lyderė Eglė Blaževičienė iškėlė bendruomenėms aktualų klausimą.

„Šiandien bendruomenėms nerimą kelia šiukšlių mokestis. Anksčiau bendruomenės jo nemokėjo, dabar tai reikia daryti. Juk bendruomenės yra ne pelno siekiančios organizacijos, jos kaimo branduolys ir šviesulys. Mes atleidžiame nuo rinkliavos ne vieną pelno siekiančią organizaciją, privačius asmenis, pasiūlymas, kad Kupiškio rajono kaimo bendruomenių asociacija pateiktų vieną prašymą Tarybai ir būtų visiškai teisėta, jei mes atleistume bendruomenes nuo šio mokesčio, nes jos turi daug išlaidų“, – kalbėjo E. Blaževičienė.

Mero A. Raslano teigimu, bendruomenėms reikia padėti didinant projektinių veiklų fondą. Ši diskusija pradėta su bendruomenėmis. Kalbėta, kad dalis bendruomenių, kurios turi Savivaldybės turtą, skundžiasi, kad jis nėra gerai prižiūrimas, jį reikia remontuoti, kitos visai neturi patalpų ir reikėtų jas skirti.

Anot rajono vadovo, Savivaldybė turėtų bendruomenėms padengti galbūt ir draudimo išlaidas, šildymo, elektros kaštus, taip pat ir minėtą mokestį.

„Galvokime šiek tiek plačiau, padidinkime projektinį fondą ir tada bendruomenės teiks paraiškas, rodys savo veiklas, vienas iš komponentų galėtų būti tokių išlaidų padengimas“, – teigė A. Raslanas.

Plačiau skaitykite rugsėjo 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Liberalų frakcijos nėra, išrinktas yra tik vienas tsrybos narys pagal liberalų sąrašą

    • Liberalų sąjūdžio frakcija Savivaldybės taryboje

      1. Žilvinas Aukštikalnis – frakcijos seniūnas

      2. Klaidas Miciūnas – frakcijos seniūno pavaduotojas

      • Įdomu per ką atėjęs tas frakcijos seniunas liberalų :)))

  • Nubudo opozicijos ,,lyderė “ kai seimo kėdutė sapnuojasi, pasvajot ir praeis , per ilgai miegojai

    • Man rodos, kad ji visada gyva ir nelabai miegos, kad ir kaikas to labai norėtų

    • Pats geriausias variantas turėti savo rajone savą seimo narį.Nebūkim kerštingi ir pavydūs!Beje Eglė viena iš labiausiai dirbančių tarybos narių.Kreipiausi-žinau.O „tadukas“ turbūt esi vienas iš priešingai rašančių bele tik rašyt ir niekinti !

  • Stebint ir vertinant situaciją , konservai atlieka trečio brolio vaidmenį ir labai talentingai:)

  • o konservatoriams nepriklauso ,,mažuma“

  • Apgailėtinas vaizdzialis , kokia opozicija, patapšnojo vieni kitiems ir patenkinti išsiskirstė

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video