2024/09/16

 

INFORMACINIS STENDAS NOTIGALĖJE – SUTVARKYTAS

Atnaujintas vasaros pradžioje piktavalių sunaikintas Notigalės partizanų bunkerio informacinis stendas. Įrengtos ir papildomos informacinės rodyklės link bunkerio.

Jurga BANIONIENĖ

Stendas Notigalėje, pasakojantis apie Lietuvos partizanų kovas, įrengtas praeitų metų rudenį, siekiant visuomenę geriau informuoti apie šios vietos įvykius ir jų svarbą, kadangi sulaukiama nemažai turistų.

Vasaros pradžioje vandalai sunaikino šį stendą. Atsižvelgiant į tai, kad poilsiavietėje stovintys kiti stendai, informuojantys apie Notigalės telmologinį draustinį ir jo tvarkymo projektą, nesugadinti, manyta, kad stendo apie Lietuvos partizanus sunaikinimas gali būti sąmoningas vandalų veiksmas, nukreiptas prieš Lietuvos partizanų istoriją.

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto, paveldosaugininko Vyčio Zavacko, buvo parašytas pareiškimas policijai dėl turto sunaikinimo, bet ikiteisminis tyrimas nepradėtas.

Dabar šis stendas atnaujintas, papildomai įrengtos informacinės rodyklės į atnaujintą bunkerį.

„Tiems, kurie žygiuoja, nori nueiti iki bunkerio, dabar turėtų būti lengviau susiorientuoti miškingoje vietovėje. Stendo atnaujinimą ir rodyklių įrengimą inicijavo Kupiškio rajono savivaldybė, pagelbėjo Rokiškio krašto muziejaus Laisvės kovų istorijos skyriaus darbuotojai, visuomenininkai“, – pasakojo V. Zavackas.

Anot pašnekovo, rajone yra ir daugiau tokių informacinių stendų, bėgant laikui jų būklė keičiasi dėl saulės, drėgmės, tad stengiamasi šiuos stendus atnaujinti.

Nuotraukos iš „Facebook“ paskyros „Kupiškio krašto paveldas“
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video