2024/09/19

 

MIESTE – DAUGIAU ŽIEDŲ IR SPALVŲ

Įvairias miesto teritorijas šią vasarą puošė gėlės. Autorės nuotrauka

Vietinių gyventojų ir miesto svečių akis visą vasarą džiugina Kupiškyje žydinčios gėlės. Vienmečiais augalais išpuoštos įvairios miesto vietos.

UAB „Kupiškio komunalininko‘‘ atstovų pasiteiravome, kaip gimė ši idėja, kaip planuojama puoštis artėjant rudeniui, ar ryškiaspalves vasarines gėles pakeis naujos.

Jurga BANIONIENĖ

Suformuoti nauji gėlynai

„Vasara – pats gražiausias, spalvingiausias ir smagiausias laikotarpis. Tai atostogų metas. Patys planuojame savo laisvą laiką daugiau praleisti miesto erdvėse, parkuose, žydinčiose ir apsodintose augalais teritorijose, be to, mėgstame keliauti, Kupiškyje sulaukiame svečių iš kitų miestų. Kad aplinka, kurioje gyvename, mus džiugintų ir teiktų teigiamas emocijas, pagalvota ir apie vienmečius žydinčius augalus. UAB „Kupiškio komunalininkas“ Teritorijų priežiūros grupėje aplinkos dizaino vadybininke nuo šių metų gegužės 14 d. pradėjus dirbti Jolitai Janušonienei ši užduotis buvo suformuota ir perduota jai įgyvendinti“, – raštu komentavo UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Vingaudas Šarmaitis.

Anot jo, ankstesniais metais formuojant miesto gėlynus ir apsodinant įvairias miesto teritorijas didesnis dėmesys skirtas daugiamečiams augalams.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Šaunu, kad mieste jaukiau ir gražiau.! Taip ir norisi einant šypsotis, žvilgsniu tuos margaspalvius žiedus glostyti. Kaina? Mielieji, bet grožis taipogi kainuoja ir, aišku, turi savo kainą. Tiesa, grožio grąžai, kuri mums visiems tikrai didelė, išmatuoti svertų nėra, Gal todėl kai kam ir kyla minčių ar ne geriau būtų tuos pinigus skirti kažkam kitam?
    Man asmeniškai džiugu, kad naujajam merui, besirūpinančiam visais dalykais, ne paskutinėje vietoje yra grožis, jaukumas, gyventojų nuotaikos, jų rūpesčiai. Juk gera eiti ne tik gėlėmis papuošta pagrindine miesto gatve, bet ir patogiu, suremontuotu šaligatviu, tiesa?
    Visiems linkiu dažniau pastebėti vieni kitų gerus, gražius darbus, pasidžiaugti jais ir vieni kitais!

  • Žydėjo tas miestelis , buvo Gasiūnas , buvo dar puolėjų , nereikia perdėt yra pakankamai problemų ir jų žiedeliais neužkaišysit

  • gerb rašytnetoji garbinintojai
    gelių, ar čia yra esme kad kupiškis gražeja, aišku reikai kažkiek gelyčiu, bet paviešinkit kiek biudžeto lešų tiem gelynan paklota,? čia norima kažką padaryt kitaip negu buvo ankščiau , gal prie kitu merų . darykit svarbiausius reikalingiausius darbus kupiškiui, tai bus daug vertingiau ir gražiau negu prikabinta geliu ant surudyjusiu atramų, priimtas žmogus gal ir prijaučiantis dabartinius sluoksnius, nesvarbu kokia kaina svarbu kitaip, mato ir supranta kupiškenai.

  • Valentinai , Valentinai , kada buvo skurdinamas Kupiškis gėlynais , gėlėmis ? Keitėsi vietos , kiti tik pasodinti gėlynai dabar suaugo , duoda vaizdą. Nepersistenkite , gal nežinote , o gal atvirkščiai , gerai žinote žydėjimo kainą 🙂

  • Labai gražu! Papuoštas Kupiškis!

  • Atsimenu Kupiškį be gėlių. Tai žinokit, su gėlėmis gražiau.

  • Pagarba. Pirmiausia p. Jolitai, kartu ir Savivaldybei bei Komunalininkui. Baigėsi skurdukinimo periodas, Kupiškis žydi. Tam reikia daug darbo, atkaklumo, finansų, bet rezultatas vertas to.

  • Gėlytės žinoma gerai, bet gal parašykite ir kodėl didžioji dauguma rajono vieškelių negreideriuoti, kodėl sustojo Mažylio gatvės remontas, kokios priežastys kad niekaip nesugebama suremontuoti pėsčiųjų tilto į Uošvės liežuvį . Ir aplamai rajone visiškai nesijaučia naujos valdžios iniciatyvos ką rimtesnio nuveikti. Nrt tokios smulkmenos kaip Joninės nesugebėjo suorganizuoti.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video