2024/09/19

 

DEKANAS MINDAUGAS ŠAKINIS LINKĖJO ATVIRUMO, BENDRUOMENIŠKUMO IR ATSAKOMYBĖS

Naujas Kupiškio dekanato dekanas Mindaugas Šakinis. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Sekmadienį, rugpjūčio 4 dieną, Kupiškio, Alizavos ir Palėvenėlės bažnyčiose vyko kunigo Mindaugo Šakinio sutiktuvės, pirma oficiali šio dvasininko pažintis su jam priskirtų Kupiškio dekanato parapijų tikinčiaisiais.

M. Šakinis Kupiškio dekanato dekanu Panevėžio vyskupijos paskirtas nuo liepos 14 dienos. Atvyko iš Anykščių rajono, kur pastaraisiais metais buvo Viešintų, Andrioniškio, Inkūnų bažnyčių administratorius. Prieš dvejus metus jam priskirtas ir Kupiškio rajono Šimonių bažnyčios administravimas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dievo šaukimą išgirdo Palangoje

Su nauju Kupiškio dekanato dekanu, Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų parapijos, Alizavos šv. Jono Krikštytojo parapijos ir Palėvenėlės Švč. Mergelės Marijos parapijos klebonu M. Šakiniu susitikome praėjusį penktadienį po šv. Mišių.

Tą dieną parapijiečiai prieš naujo ganytojo sutiktuves tvarkė bažnyčią ir jos aplinką. Su kunigu M. Šakiniu pasikalbėjome susėdę ant suoliuko Kupiškio bažnyčios šventoriuje.

Jis patvirtino, kad iš Viešintų čia perkeltas nuo liepos 14 dienos, bet dar tvarko visokius persikėlimo reikalus ir parapijiečiams kupiškėnams fiziškai nebuvo matomas.

Kunigui Kupiškis naujas kraštas. Su juo tik pradėjo pažintuves.

M. Šakinis kilęs iš Palangos. Mokėsi Telšių vyskupijos licėjuje, Telšių kunigų seminarijoje, o mokslus tęsė Vokietijoje, kur studijavo Erfurto universiteto teologijos fakultete ir 2007 metais įgijo teologijos magistro laipsnį.

Paklaustas, kodėl pasirinko dvasininko kelią, atsakė, kad tai lėmė asmeninės, dvasinės patirtys dar paauglystėje, jos pasėjo šią sėklą. Vėliau po truputį atėjo suvokimas, kokiu gyvenimo keliu nori sukti. Ar tas pasirinkimas teisingas, atskleidė mokslai seminarijoje, kur realiai pamatė, kokia yra dvasininko gyvenimo realybė.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video