2024/09/19

 

GEROS ŽINIOS APIE GIMTINĘ SKLIS IR PO BIRMINGAMĄ

Mindaugas Dyra su savo drauge Fiona (kairėje) ir su Irena Hughes, buvusia Birmingamo lietuvių bendruomenės pirmininke.
Nuotraukos iš asmeninio Mindaugo Dyros albumo

Dar vieną ambasadorių Kupiškio kraštas turės Jungtinėje Karalystėje. Šį kartą ne Londone, bet antrame pagal dydį šios šalies mieste Birmingame.

Liepos 23 dieną Kupiškio rajono savivaldybės meras Algirdas Raslanas Kupiškio rajono ambasadoriaus pažymėjimą įteikė Mindaugui Dyrai.

Ta proga ir pasikalbėjome su kraštiečiu, kilusiu iš Salamiesčio, apie gyvenimą svetur, ryšius su gimtuoju kraštu ir ateities planus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Visuomeninės veiklos sūkuryje

Su Mindaugu nepavyko susitikti. Vyras jau rengėsi važiuoti atgal į Birmingamą. Taigi trumpai pasikalbėjome telefonu.

Jį surado Irena Mockuvienė, Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus darbuotoja. Gavęs jos elektroninį laišką sutarė dėl bendradarbiavimo skleidžiant geras žinias apie Kupiškio kraštą, populiarinant jį Birmingame.

„Visuomeninė veikla man nesvetima. Šiuo metu esu Birmingamo lietuvių bendruomenės pirmininkas. Įsivaizduoju, kad pirmiausia būtų galima surengti čionykščiams gyventojams kokią nors pažintinę parodą apie Kupiškio kraštą. Tai galėtų atspindėti ir paveikslai, ir fotografijos.

Bėda, kad bendruomenė neturi oficialių savo patalpų. Jų prašysime vietos valdžios. Tikiuosi, kad šią problemą pavyks išspręsti.

Per susitikimą su rajono meru kalbėjome, kad būtų galima vasarą pakviesti buvusių kupiškėnų iš Birmingamo ir gal ne tik jų vaikus pastovyklauti Lietuvoje. Šią idėją išgirdau iš mero. Būtų gerai ją įgyvendinti.

Tiesa, kol kas žinau tik vieną kupiškėną, kuris kartais apsilanko lietuvių bendruomenės renginiuose. Paprastai žmonių nekamantinėju, iš kokio Lietuvos krašto jie yra kilę. Taigi reikės daugiau kupiškėnų paieškoti. Nauji įsipareigojimai gimtinei bus stimulas tuo užsiimti“, – kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Birmingamo Viktorijos skvere lietuvių bendruomenė Liepos 6-ąją sugiedojo Lietuvos himną.
Mindaugas Dyra su drauge Fiona Austrijoje kalnuose. Jo draugė anglė padeda Birmingamo lietuvių bendruomenei teikti įvairius projektus, nes išmano vietinės biurokratijos specifiką. Ji prisidėjo ir prie trijulių krepšinio turnyro projekto.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tegu savo vaikus lai atsiveža pas save pavasarot pradžiai, o ne svetimais rūpinasi. Išsiuntė žmoną su vaikais į Lietuvą, o parsivežt pamiršo. Tokį ambasadorių mums radot, kad nėr žodžių.

  • Didžiausi Lietuvos patriotai ir mylėtojai gyvena ne Lietuvoje ir rūpinasi Lietuva iš toli.

  • Sveiki ,gal galima neviešinti nepagarbių atsiliepimų.Ačiū.

  • O gal gali ir kupiškėnų vaikus pakviesti į Birmingama praleist vasaros. Reiktų abipusio ryšio.

  • Mere , partnerių iš Ukrainos vaikus kvieskit atostogauti Lietuvoje , Kupiškyje , o ne Birmingeno , jei jų tėvai norės jie ir taip atvažiuos. Vėliavą Ukrainos pasikabinti, o partneriai visai pamiršti , gėda.

  • Vienas dzūkas prisipino, kad nėra tikrinis dzūkas. Mat vedęs žmoną iš kito Lietuvos krašto. Tokius, sako, vadina dzūkais pizdukais. Kažkas panašaus ir su tuo ambasadoriumi?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video