2024/09/07

 

KAIP TRANSLIUOTI VIDEO ŽAIDIMUS? VISKAS KO REIKIA PRADŽIAI

Video žaidimų transliacija yra didelis verslas. Rinkos vertė yra 13,65 milijardo JAV dolerių ir joje yra 1,3 milijardų vartotojų. Didžiausi „Twitch“ transliuotojai – „Ninja“, „Auronplay“ ir „Ibai“ – turi milijonus sekėjų ir uždirba šimtus tūkstančių dolerių iš transliacijų kiekvieną mėnesį. Šiame straipsnyje aprašoma, kaip pradėti žaidimų transliacijas, įskaitant srauto kūrimą, pinigų uždirbimą iš srautų ir kt.

Jei norite tiesiogiai transliuoti video žaidimus, jums reikės tam tikros pagrindinės įrangos. Taip pat turėsite nuspręsti, kurioje platformoje norite transliuoti („Twitch“, „Kick“, „YouTube“ ir kt.), ir pasirinkti tiesioginės transliacijos programinę įrangą.

Pagrindiniai daiktai, kurių; Jums reikės:

  • Stacionarus kompiuteris ar nešiojamasis kompiuteris: Kuo galingesnis jūsų įrenginys, tuo aukštesnę kokybę galėsite pasiūlyti.
  • Kamera ir mikrofonas: nenuvertinkite garso kokybės. Daugelis žiūrovų klauso įrašų, o ne juos žiūri.
  • Stabilus interneto ryšys: geriau naudoti eterneto ryšį, o ne belaidį ryšį. Taip pat patikrinkite įkėlimo greitį, nes nuo jo priklauso, kiek informacijos galima srautu perduoti kiekvieną sekundę. Turėtumėte turėti maždaug 5 Mbps įkėlimo greitį, kad galėtumėte žiūrėti tinkamos kokybės transliuojamus video žaidimus.
  • Kėdė: jei ketinate valandų valandas žaisti prieš kamerą, jums reikia patogios kėdės. Rinkitės ergonomišką ir kokybišką kėdę.
  • Apšvietimas: apšvietimas ir kiti papildomi dalykai. Norint žymiai pagerinti video kokybę neišleisdami per daug pinigų, įsigykite pigų žiedinį žibintą. Kai esate gerai apšviesti, taip pat galite išsiversti su prastesnės kokybės internetine kamera.

Žaidimų platformos, skirtos tiesioginei transliacijai

  • „Twitch“: tai didžiausia tiesioginės transliacijos platforma žiūrinčiųjų ir kanalų atžvilgiu. Jame yra patikima tiesioginio pokalbio funkcija, padedanti sudominti auditoriją ir ja naudotis labai paprasta. Didžiausias trūkumas yra tai, kad konkurencija yra didžiulė – 2023 m. kiekvieną mėnesį „Twitch“ buvo transliuojama daugiau nei 7,3 mln. kanalų.
  • Kick.com: 2023 m. pradžioje „Kick“ pasirodė kaip naujausias „Twitch“ konkurentas. Jo esmė yra ta pati, tačiau „Kick“ transliacija gali uždirbti daugiau pinigų nei transliacija „Twitch“. „Kick“ taip pat turi laisvesnes taisykles nei „Twitch“. Nors nauja platforma sugebėjo pritraukti keletą geriausių talentų iš „Twitch“, jos žiūrovų ir kanalų skaičiai neprilygsta. Mažiau vartotojų gali būti naudingas dalykas, jei tik pradedate kaip žaidimų transliuotojas. „Kick“ yra mažiau žiūrovų, tačiau taip pat yra mažiau transliuotojų, su kuriais galima konkuruoti.
  • „Facebook“ žaidimai: „Facebook“ gali būti gera vieta pradėti tiesioginį vaizdo žaidimų transliavimą dėl didžiulės vartotojų bazės: 3,05 milijardo aktyvių vartotojų per mėnesį. Tai taip pat lengviausia platforma transliuoti žaidimus mobiliesiems. Deja, užsidirbti pinigų transliacijos būdu „Facebook Gaming“ gali būti sunkiau nei „Twitch“ ar kitose platformose.

O jei kyla klausimas ką reikėtų transliuoti, kokiu žaidimus, tai gali būti nuo mario iki casinos online.

Norint sėkmingai pradėti video žaidimų transliacijas, reikia ne tik tinkamos įrangos, bet ir gerai apgalvotos strategijos. Pasirinkta transliacijos platforma gali turėti didelę įtaką jūsų sėkmei, todėl svarbu įvertinti kiekvienos platformos privalumus ir trūkumus. „Twitch“ siūlo didžiausią auditoriją, tačiau konkurencija taip pat didžiausia. „Kick“ gali būti pelningesnė ir siūlo laisvesnes taisykles, tačiau auditorija dar mažesnė. „Facebook Gaming“ turi milžinišką vartotojų bazę, bet uždirbti gali būti sudėtingiau. Svarbiausia – pradėti nuo kokybiškos techninės įrangos, stabilaus interneto ryšio ir patogios darbo aplinkos. Šios detalės, kartu su nuoseklia praktika ir auditorijos įtraukimu, padės jums tapti sėkmingu žaidimų transliuotoju ir pasiekti savo tikslus šiame sparčiai augančiame rinkos segmente.

„Setupad“ inf. ir nuotraukos

Užs. Nr.813

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video