2024/09/07

 

MOKINIAI LAUKIA DARBO VASARĄ – DARBDAVIAI KVIEČIAMI JUNGTIS

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybėje pradėta naujovė – Savivaldybės finansuojama Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa – dar tik skinasi kelią.

Per vasarą įdarbinti jaunuolius nuo 14 iki 19 metų pareiškė norą ir šia galimybe naudojasi tik trys rajono darbdaviai, bet tikimasi, kad netrukus prie iniciatyvos prisijungs ir daugiau rajono verslininkų.

Kristina VALYTĖ

Ir uždarbis, ir patirtis

Proga gauti Savivaldybės paramą, įdarbinant jaunuolius, pasinaudojo ir bitininkų Igno ir Viliaus Jackevičių bitininkystės ūkis „Brolių medus“.

Pasak V. Jackevičiaus, nuo liepos 1 dienos įdarbinta viena mergina, o nuo rugpjūčio bus įdarbintas dar vienas jaunuolis.

„Duodame klijuoti etiketes. Darbas eina sklandžiai. Mergina gyvena Lukonyse, tai ir darbas jai vietoje. Vaikinas, kurį planuojame įdarbinti kitą mėnesį, gyvena septyni kilometrai nuo Lukonių, jis į darbą ar dviračiu atvažiuos, ar viena mūsų darbuotoja, važiuodama į darbą, pakeliui paims“, – pasakojo bitininkas.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Sovietmečiu,būdamas 15-16 metų du sezonus (3 mėnesiai bendrai) padirbėjau kombainininko padėjėju kolūkyje Bolševik ir už 980 rublių nusipirkau JAWA 628-350.Teises už dyką išsilaikiau būdamas 16 metų.Kiek dabar kainuoja A kategorijos teisės ?Beveik tokią pat JAWA galima Motovežlėraktį nusipirkt už 4800 eurų.Kiek dabar moka ūkininkai pagalbiniui ?

    • Dėdė, atsibuskit gal iš to gilaus sovietmečio, jau 30+ metų turim laisvą Lietuvą.

      Jei taip patinka sovietiniai reliktai – чемодан, вокзал – родина.

  • A dviratį duosta ar savo turėt?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video