2024/09/07

 

NERIMAS DĖL SUBAČIAUS GIMNAZIJOS IŠLIKIMO

Kristinos Valytės nuotrauka

Redakciją pasiekė susirūpinusių tėvų nusiskundimas, kad Subačiaus gimnazija, tikėtina, gali netekti savo statuso.

„Nuo rugsėjo nebesusiformuoja vienuolikta klasė. Turbūt nuo kitų metų rugsėjo nebebus iš ko surinkti ir dvyliktokų. Tai beliks tik dešimtmetė?“ – svarstė tėvai.

Tačiau ir gimnazijos direktorė Vida Šeškuvienė, ir Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė ramino, kad Subačiaus gimnazija išliks.

Kristina VALYTĖ

Vienuoliktokų nebus

Pasak V. Šeškuvienės, dešimtą klasę Subačiaus gimnazijoje šiais metais baigė 8 mokiniai. Pusė baigusių gimnazistų nuo rugsėjo tęs mokslus kitose ugdymo įstaigose, tad norinčių mokytis Subačiaus gimnazijoje nuo naujų mokslo metų liko tik keturi, todėl priimtas verdiktas, kad vienuoliktos klasės 2024–2025 metais nebus.

„Pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos reikalavimus, suformuoti klasę, turint tokį mokinių skaičių, neįmanoma“, – teigė V. Šeškuvienė.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dauguma mokytojų pensininkai tai ka jie išmokys tik su pletkais

  • Nežinau,ar norėčiau leistivį tokią gimnaziją savo vaiką,kai klasėje keturi vaikai.. nei ten normalių dėstytojų,nei rimto mokslo. Amžinos atostogos ir vaikams,ir dėstytojams

    • .nuo kada mokykloje dėstytojai , o ne mokytojai

  • Nerimauti tikrai neverta, tikrai uždarys. Šlovė partijai ir vyriausybei. Ura!

    • Nusišnekat baisiai.

      Lietuvos demografinė padėtis (t. y. sparčiai mažėjantis gyventojų skaičius, jei neskaičiuotume Ukrainos pabėgelių ir kt. užsieniečių) nesuteikia mums tokios prabangos išlaikyt kiekvieno mažo miestelio ir (ar) kaimo mokyklėlę, kurioje mokosi keliolika ar net keli mokiniai.

      Primenu, kad išlaikymui gi ne tik patalpos reikalingos, bet ir transportas, taip pat ir mokytojai bei kitas pagalbinis personalas, kuriems mokami atlyginimai. Savivaldybės gali subsidijuoti tas mokyklas kiek tik nori, bet net ir primityviausia naudos-kaštų analizė parodys, kad tokių mokyklų tolimesnis marinimas yra visiškas absurdas.

      Vietoje to, kad būtų toliau laikomos leisgyvės mokyklos su <20 mokinių ir siekiant to, kad vaikai galėtų turėti kokybišką pradinį ir vidurinį mokslą, verčiau reikėtų organizuoti dažną ir patogų transportavimą iš mažesnių gyvenviečių į rajono centrą, šiuo atveju – Kupiškį. Lėšų tokiam veiksmui būtų galima atrasti iš sutaupytų pinigų, šiuo metu ir toliau sėkmingai kišamų į merdinčias mokyklas.

      Taigi, yra kaip yra, čia jokia vyriausybė ar valdžia šito fakto nepakeis, kad kaimai ir maži miestai per artimiausius ~50 metų išnyks.

  • Palikt vienuoliktokus antriem metam 🙂

    • Na jau, viskas gerai.. dešimtokų klasė nuo pat pradinių buvo maža, o gabių joje mažai..kas nori, tas mokosi, kaip ir miesto mokyklose lanko korepetitorių pamokas..tegul tik vaikai mokytis nori bus viskas gerai..

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video