2024/09/07

 

ŠIMTMEČIO DAINŲ ŠVENTĖS ATGARSIAI (fotogalerija)

Kupiškėnai Katedros aikštėje rikiuojasi eisenai į Vingio parką. Autorės nuotrauka

Baigėsi šimtmečio Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ renginiai. Jos dalyviai išsiskirstė į namus šiek tiek pavargę, bet patyrę stiprų bendrystės jausmą, neišdildomų įspūdžių.

Tomis dienomis Vilniuje buvo įdomu ne tik pamatyti, išgirsti kupiškėnus, pasirodančius publikai, bet ir pasižiūrėti, ką jie veikia prieš savo koncertus, atokvėpio minutę.

Rūta ŽILYTĖ

Kas rūpinosi ir koordinavo

Visi Kupiškio kolektyvai, Dainų šventės dalyviai, buvo apgyvendinti „Spindulio“ progimnazijoje Karoliniškių mikrorajone. Miegojo klasėse, sporto ir aktų salėse ant pripučiamų čiužinių.

Jais rūpinosi ir viską koordinavo darbo grupė, vadovaujama Vytauto Knizikevičiaus, Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojo. Šios grupės narės Inga Dovydėnienė ir Irena Mockuvienė dalijo maistą ir talkino kituose darbuose.

Senjorų šokių kolektyvo „Susiedai“ narius I. Dovydėnienė kasdien lydėjo į repeticijas. Buvo kartu ir per abu koncertus.

Mokykloje apsistojusius kupiškėnus aplankė ir Jurgita Trifeldienė, Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja.

Šventės dalyvių sveikata rūpinosi dvi medikės iš Kupiškio. Tai Felicija Butkienė ir Danguolė Jakubinienė.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Labai grąžūs „Susiedų “ rūbai, šauniai laikėsi ko0lektyvas per visas repeticijas, nors ir buvo labai, labai karštos dienos ne tik repeticijų prasme bet ir oro temperatūra tiesiog alino ir atėmė jėgas , o juk reikėjo pildyti visus choreografų numatytus šokių žinksnelius.. Grąžūs ir visi kiti kolektyvai , labai graži eisenos puošyba..

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video