2024/07/04

 

PINIGINIS PASKATINIMAS – SAVIVALDYBĖS KONTROLIEREI IR POLICIJOS PAREIGŪNAMS

Birželio 27 dieną posėdžiavo Kupiškio rajono savivaldybės taryba. Autorės nuotrauka

Birželio 27 dieną vyko Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame išnagrinėti 35 pagrindinės darbotvarkės ir vienas papildomas klausimas.

Liepą rajono politikai atostogaus ir posėdžiauti vėl rinksis rugpjūčio 29 dieną.

Jurga BANIONIENĖ

Pareigūnams pritraukti

Šiame Tarybos posėdyje nemažai sprendimo projektų buvo susiję su įvairių įstaigų nuostatų patvirtinimu. Jie keičiami atsižvelgiant į aktualius teisės aktų pasikeitimus. Rajono Taryba patvirtino Kupiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, Kultūros centro, Viešosios bibliotekos, Etnografijos muziejaus, Kupiškio socialinių paslaugų centro, Šv. Kazimiero vaikų globos namų, Kupiškio jaunimo centro nuostatus.

Patvirtintas Trūkstamų policijos pareigūnų pritraukimo į Kupiškio rajono policijos komisariatą tvarkos aprašas.

Sprendimo projektą pristatė Savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Dalė Virbickienė.

„Šiuo tvarkos aprašu būtų patvirtinta skatinimo priemonė atvykstantiems tarnauti trūkstamiems policijos pareigūnams. Jais galėtų būti asmenys, iš kitos statutinės įstaigos atvykę užimti laisvą vietą, taip pat asmenys, baigę Lietuvos policijos mokyklos pirminio profesinio mokymo kursą ar įvadinio mokymo kursą, baigę Mykolo Romerio universiteto Teisės ir policijos veiklos studijų programą, buvę policijos pareigūnai, siekiantys grįžti į vidaus tarnybą pagal Lietuvos Respublikos vidaus tarnybos statuto 83 straipsnio nuostatas“, – per posėdį kalbėjo D. Virbickienė.

Aprašas numato, kad atvykstantys tarnauti trūkstami pareigūnai gaus vienkartines 5 tūkst. eurų skatinamąsias išmokas. Vienam atvykstančiam tarnauti trūkstamam policijos pareigūnui reikalinga 6 050 eurų suma (5 000 eurų + mokesčiai).

Pasinaudojęs skatinimo priemone asmuo įsipareigoja nepertraukiamai, ne trumpiau kaip 3 metus nuo Trišalės sutarties pasirašymo, eiti statutinio valstybės tarnautojo pareigas Kupiškio rajono policijos komisariate ne mažesniu kaip 1 etato darbo krūviu.

Plačiau skaitykite liepos 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai dar neaišku kaip Kupiškyje su čekiškas bus , ar tik ponia kontrolierė pažiūrėjus švelniai tariant , dar bus visko , o gal nenorėjo matyt?

  • Kas man paaiškins kodėl užtvertas keliukas prie marių palei kontrolierės vilą. Eini eini ir atsitrenki kaip kakta į sieną.

  • Gal Senis galimai p. V. M. labai jau gerai viską žino ir apie registruotus laiškus ir sumas , ko slepiesi? Vilma ? Žinai , kad niekus ir apie S. Dugną ir kitus jau treti metai tą patį rašai , nenusibodo? Gal konservai atsikvėpė ir tremties kojele , ar ir toliau rodys savo impotenciją

    • Danai, žiūrėk internete Kupiškio savivaldybės posėdžius ir viską žinosi. Ši informacija yra vieša ir nieko nekainuoja.

  • Oi pasiuto senis..pasiautėk pasiautėk, geriau miegosi

  • Tik nepamažinkite įsiteikdami.

  • Pasirodo tik du konservatoriai dar turi savigarbos , nepalaikė pasiūlymo skirti poniai Mažeikienei pinigų už tai , kad juos kala , o koalicijos partneriai socdemai prieš tai nepalaiko gero Šerelio pasiūlymo dėl policijos pareigūnų rėmimo ir nežiūrint to kaip paklusnūs liaudies pasakų tretieji broliai , visi šeši balsuoja už išmoką socdemų damai. Graudu.

  • Pranuk , ar ne padauginai? Gal norėjai parašyti lyžtelėt , labiau tiktų:)

  • Kontrolierė verta nemažų pinigų. Mūsų rajone nebuvo čekiukų skandalo. Tai jos nuopelnas. Sakyčiau kad ir Dugnui nesumokėjo kai pateikė čekiuką užsipylus benzo nebūnant net Lietuvoj? Ar klystu? O ir piktas ant kontrolierės, atrodo,, buvo. Ir daugiau tokių tikriausiai kontrolierė sustabdė. Galim didžiuotis, kad kupiškėnai geri žmonas unt letuvos.

    • Čekiukų skandalo nebuvo, nes dar mūsų rajonas netikrintas. Pagal preliminarius duomenis, pirmaus buvusi kandidatė į merus.

      • Senai Kupiškis Tapino patikrintas ir nerado nieko nes pirma patikrino kontrolierė tai ir ne iš garsėjom ant visos Lietuvos o į merus tai ji tiktu dar truputėlį palaukim ir tada rinksim

    • Tai paskaitykit geriau straipsnį Dugnas dar iki šiol neįveikia grąžinti pinigų kuriuos neteisėtai gavo už kurą 43,98 eurus nuo 2022 metų gėda ir dar tarybos narys save gerbiantis žmogus tai jau senai būtų grąžinęs taip pat ir A, Gasiūnas 745,55 negrąžina neteisėtai gavės tai mūsų biudžeto pinigai norim kad būtų viskas taisoma daroma grąžinama kai yra daug ne sąžiningų taryboje tai iš kur gauti tiek pinigų viskam ir Gasiūnas nuo 2021 m. negrąžina kai būv0 taryboje tai mums rinkėjams ir gi gėda kai renkam tokius žmones į taryba už tai Dugnas ir pyksta ant kontrolierės nieko nedarysi čia konservatoriai dauguma tokių .

      • Oj tas dugnas, ir kiek jis dar trins tą tarybos nario kėdę, turbūt vien tik pamatęs kontrolierę pasikelia širdies dūžius, o dabar dar ir paskatinta. Blogai žmogeliui gali ir sveikatą palikt taryboj

  • 4100 eur premija .Tai nenormalu

  • oho Mazeikienei paskata is Vlastieciu per 4000 euriuku, tik neatsakyta is kur paims, nieko sau, saunuole puikiai dirba

  • Dar tau UNTONAI iki kontrolierės kompetencijos tai kaip iki menulio o dėl užsakymų tam ir yra kontrolierė , kad vykdytų nusiskundimus žmonių nereikia vogti biudžeto pinigų šaunuolė ta mūsų kontrolierė sėkmės ir sveikatos nes darbas tai nelengvas su visais ne sąžiningais

  • To Seniui Durnų klausimų nebūna , seneliuk , nupušęs jau esi matomai . Durni būna tik atsakymai , o uolus skalikas U net negalėjo atsakyti kiek skiria , svarbu šeimininkei įsiteikti ir luktelėti lyčną kartą

    • Pranuk, o kodėl Mariukas nepaklausė, kaip iš atsilupėlio konservatoriaus Jakšto išieškoti 20 000 eurų, kuriuos savivaldybė sumokėjo už neteisėtą Bardausko draugės Janušonenės atleidimą? Kęstutis, net nuo registruotų laiškų slepiasi.

  • Kai per posėdį pranešė, kad bus paskatinta saivaldybės kontrolierė, tai durniausias klausimas išsprūdo Mariukui. Pensionato ūkvedys, savo mąstymu ir lieka pensionato ūkvedžiu…

  • Už ką “ kontrolierei “ ? Gal už užsakymų vykdymą ir nekompetenciją ?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video