2024/06/30

 

PO EGZAMINŲ – LAUKIAMA REZULTATŲ

Dalės Virbickienės nuotrauka

Didysis abiturientų išbandymas – pagrindinė brandos egzaminų sesija baigėsi.

Reikia tik sulaukti egzaminų rezultatų. Viliamasi, kad abiturientai juos sužinos iki liepos vidurio.

O tada – graži atsisveikinimo su mokykla šventė, išleistuvės. Jas šiemet organizuoja ir Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus, ir Subačiaus gimnazijos abiturientai. Tiesa, kiek kitaip.

Jurga BANIONIENĖ

Be nesklandumų

Pagrindinė valstybinių brandos egzaminų sesija Kupiškio rajono savivaldybės gimnazijose, prasidėjusi birželio 5 d. lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniu ir mokykliniu brandos egzaminais, baigėsi penktadienį, birželio 21 d., geografijos valstybiniu brandos egzaminu.

Pasibaigus pagrindinei sesijai, organizuojama pakartotinė valstybinių brandos egzaminų sesija.

Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Valda Tilienė informavo, kad rajone pakartotinė sesija organizuojama tik mokiniams, gavusiems nepatenkinamą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino įvertinimą pagrindinės sesijos metu. Mokiniai gali laikyti mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

„Ar reikės organizuoti pakartotinę brandos egzaminų sesiją, atskleis lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino rezultatai, kurių šiuo metu dar neturime. Įvykusi pagrindinė valstybinių brandos egzaminų sesija buvo sklandi, neturėjome sunkumų. Valstybinius brandos egzaminus vykdo Kupiškio rajono savivaldybės mero potvarkiu patvirtintos vykdymo grupės. Į jas šiemet įtraukti mokytojai iš Povilo Matulionio progimnazijos, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, Subačiaus gimnazijos, Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybos, vaikų lopšelio darželio „Obelėlė“, Kupiškio meno mokyklos. Vykdymo grupių vyresnieji vykdytojai, administratoriai, vykdytojai valstybinių brandos egzaminų vykdymui ruošiasi atsakingai, išsamiai susipažįsta su dokumentais, išanalizuoja naujoves ir pasikeitusius teisės aktus, daug dėmesio skiria gebėjimų empatiškai reaguoti į mokinių jaudulį stiprinimui“, – komentavo V. Tilienė.

Plačiau skaitykite birželio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video