2024/06/30

 

KOMITETAS INICIJUOJA TVARKYMOSI AKCIJĄ

Per rajono Tarybos Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos komiteto posėdį diskutuota apie miesto ir rajono tvarkymą. Autorės nuotauka

Ir Kupiškio mieste, ir rajone yra vietų, kurias būtina tvarkyti. Galbūt, tai bus atliekama intensyviau. Šią idėją birželio 25 dieną per posėdį iškėlė Kupiškio rajono tarybos Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos komitetas.

Nutarta fiksuoti Kupiškio mieste vietas, kurioms trūksta jų savininkų, verslininkų dėmesio, taip pat seniūnijų skaudulius, vietas, kurioms tvarkyti reikalingos Savivaldybės lėšos, ir spręsti šias bėdas.

Jurga BANIONIENĖ

Primins ir atkreips dėmesį

Rajono Tarybos Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Virginijus Andrijauskas sakė, kad dažnai girdime, jog Kupiškis jaukus, gražus, tvarkingas. Savivaldybė, UAB „Kupiškio komunalininkas“ investuoja, tvarko miestą ir rajoną, bet yra ir akis badančių smulkmenų.

„Kilo idėja pasiūlyti trijų dalių veiksmų planą. Pirmiausia fiksuojame Kupiškio mieste vietas, kur akivaizdžiai trūksta savininkų ar verslininkų (ne Savivaldybės) dėmesio, nedidelio pasitvarkymo. Kartais privatūs asmenys, verslo subjektai nepamato ar tai praleidžia. Tikslas nėra nubausti, kritikuoti, bet tiesiog priminti, parodyti, kad jų pastatas, reklama, įvažiavimo vieta nepuošia miesto, ir reikėtų pasitvarkyti. Nežiūrime, kur lapų krūva ar nenupjauta žolė, tai kasdienis darbas, kuris bus padarytas, į privačias valdas nelendame, tiesiog fiksuojame, kas važiuojant pagrindinėmis miesto gatvėmis užkliūva už akies, nes gal rajono žmonės, savininkai priprato prie to ir nebepastebi, neatkreipia dėmesio. Tokių vietų tikrai yra“, – kalbėjo V. Andrijauskas.

Kviečia gyventojus būti neabejingus

Pasak V. Andrijausko, antras etapas bus fiksuoti vietas, kur be didelių investicijų galima pasitempti Kupiškio seniūnijose, ką susitvarkyti gali patys seniūnijų gyventojai, seniūnija. Po to aptarti šias problemas su seniūnais.

Plačiau skaitykite birželio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jūs iš pradžių inicijuokit pristeigtų nereikalingų etatų šalinimo akciją.

  • Gera iniciatyva. Akį labiausiai rėžia namai vaiduokliai pačiame centre – Gedimino 5, 11, 12, 14; Alyvų 18. Jei patys gyventojai finansiškai negali susitvarkyti, savivaldybei reikėtų rasti būdą kaip bent perdažyti fasadus, patvarkyti stogus ir t.t..

  • Paižiūrėkite, kaip atrodo Kupiškio centras. Nutriušę sukrypę trobelės. Reikia tuos lūšnų gyventojus įspėti, kad susitvarkytų, jei ne, skirti baudą.

  • Šaunuoliai sėkmės

  • Svekintinas pastebejimas

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video