2024/09/28

 

SEIMAS NUTARĖ ĮSTEIGTI VALSTYBĖS GYNYBOS FONDĄ: DIDINAMAS PELNO MOKESTIS, AKCIZAI KURUI, TABAKUI, ALKOHOLIUI

Pexels nuotrauka

Ketvirtadienį Seimas priėmė Vyriausybės parengtą projektą, kuriuo siūloma įsteigti Valstybės gynybos fondą, nustatyti jo paskirtį, lėšų šaltinius, lėšų naudojimą, taip pat fondo valdymą ir jo pabaigą.

Už Valstybės gynybos fondo įstatymo projektą priėmimo stadijoje balsavo 107, susilaikė 18, prieš 2 parlamentarai. Parlamentas pritarė ir lydintiesiems Akcizų, Viešojo sektoriaus atskaitomybės, Savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodikos, Valstybės skolos ir Pelno mokesčio įstatymams.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė yra akcentavusi, kad projektas reikalingas tam, kad būtų užtikrintas ne mažesnis kaip 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) skyrimas krašto apsaugai.

Ministrė prieš posėdį kalbėjo, kad didžioji dalis pajamų bus surinkta iš priimtų pelno mokesčio pakeitimų ir padidintų akcizų tarifų įvairiems produktams.
„Pirminiame projekte prognozuota, kad 300 mln. eurų bus surinkta 2025 m., iš jų 50 mln. eurų susiję su vėliau priimamais sprendimais, t. y. Saugumo įnašo įstatymu.

Dėl to vėliau diskutuosime. Taip pat akcizų mokėjimas buvo išdėliotas per dvejus metus, vadinasi, pirmais metais bus šiek tiek mažiau pajamų ir iš jo bus apie 200 mln. eurų 2025 m. Tie sprendimai, kurie buvo sutelkti, beveik visi priimti, kad 2026 m. būtų visa suma“, – tvirtino G Skaistė.

Ministrės teigimu, pokyčių dėl verslo liudijimų atsisakymas projekte lems 32 mln. eurų netekimą, bet papildomų pajamų atsiranda dėl didesnio etilo alkoholio ir elektroninių cigarečių akcizų tarifo, negu buvo numačiusi Vyriausybė.

Seimas pritarė pelno mokesčio tarifo padidinimui 1 proc. punktu, akcizų alkoholiui, tabakui ir saugumo dedamosios visam kurui pakėlimui.

Plačiau skaitykite birželio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nesiputokit kupiškėnai, jūs visi gana sėkmingai balsuojate už konservatorius ir socdemos. Tai jau ne partijos , o draugų, turinčių bendrus interesus, būreliai.

    • Taip ,balsuojam už juos,o kuo geresni vatiniai karovskiniai,nenorėję ES ,NATO o dabar braunasi visas žemes susigrobę,kur jų sąžinė,nėra,nebuvo ir nebus.

  • Cit , vainikai, putos laukiat?

  • Ar tai bus Minedo fondas?

  • Tegul seimūnai sau atlyginimus susimažina, taip sakant, vardan tos…

  • Brangs kuras – brangs ir būtiniausi maisto produktai bei paslaugos. Ir vėl labiausiai kentės eiliniai piliečiai. Šlovė valdantiesems !!!

  • Pirmiau reikėjo panaikinti šaraškino kontoras – kam reikalingi visokie nacionaliniai švietimo , popamokinės veiklos, sporto centrai – kad ministerijų darbuotojai galėtų dinderį mušti? Go Vilnius su 10 000 atlyginimais ir kitos lovių kontoros, ministr(ių) vyrų mafijinės struktūros, riebūs įtakotukai tipo tapinai valinskai, valentinavičiai, pralošinėjami milijonai – milžiniški pinigai švaistomi, o mokės eiliniai žmonės.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video