2024/06/18

 

PREZIDENTAS G. NAUSĖDA PASIRAŠĖ DEKRETĄ DĖL M. NAVICKIENĖS ATSISTATYDINIMO

Monikos Navickienės prašymas trauktis iš ministrės posto buvo patenkintas. ELTOS nuotrauka

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės atsistatydinimo.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas pavedė finansų ministrei Gintarei Skaistei nuo 2024 m. birželio 14 d. eiti socialinės apsaugos ir darbo ministro bei švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, kol į šiuos postus bus paskirti nauji ministrai.

Ketvirtadienio rytą premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad tenkino M. Navickienės prašymą trauktis iš posto. Savo ruožtu po susitikimo su ministre pirmininke šalies vadovas tikino, kad gavęs oficialų teikimą dėl ministrės atleidimo nedelsiant jį pasirašys.

Klausiamas, ar dėl savo ryšių su finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu, M. Navickienė yra pažeidžiama, Prezidentas pabrėžė, kad ministrė turi labai rimtų problemų.

„Manau, kad nebe pažeidžiama, o iš tikrųjų turinti labai rimtų problemų. Jeigu ministrė apeliuoja į tai, kad yra žmogiškos klaidos, tai sakyčiau taip: yra dvi klaidų rūšys – paprastos ir prabangios klaidos. Monika Navickienė pasirinko prabangių klaidų kelią ir už tai privalo atsakyti“, – reaguodamas į ketvirtadienio rytą ministrės pateiktus paaiškinimus teigė G. Nausėda.

Plačiau skaitykite birželio 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dvokia ir iš Jonavos ir iš Lazdijų ir … dvokia ir raudoni ir žali…

  • Sugedę konservai smirda labiausiai.

  • Nėra šventų nei pas vienus , nekalk vienos partijos , visos smirda

  • Konservatoriai per šią kadenciją tidk prisimdlavo ir prisidirbo , kad užteks kelioms kadencijoms

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video