2024/06/18

 

APIE ALGAS IR KONFIDENCIALIUS KUPIŠKIO LIGONINĖS REIKALUS

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Sveikatos apsaugos reikalai rūpi visiems, ypač mažame mieste. Kupiškėnai ne išimtis. Dauguma suinteresuoti, kad gautų kokybiškas medikų paslaugas arčiau namų, kad nestigtų profesionaliai jų sveikata besirūpinančių žmonių, kad jų darbas būtų tinkamai įvertintas. Atrodo, kad rajono sveikatos įstaigų padėtis pastaruoju metu neblogėja. Optimistiškai nuteikia ir metinės veiklos ataskaitos, pateiktos rajono Tarybai.

Visgi žmonėms kyla visokių klausimų. Ne į visus jie sulaukia atsakymo. Gal kitaip nei ataskaitoje įsivaizduoja ar jaučia įstaigos situaciją. Taip, rodos, nutiko Kupiškio ligoninėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šį kartą užkliuvo laikraštyje „Lietuvos sveikata“ balandžio 24 dieną pasirodęs straipsnis apie Kupiškio ligoninės Geriatrijos skyrių, nes iš ligoninės administracijos interesantas nesužinojo, kiek mokėta už tos informacijos viešinimą, kitaip sakant, už ligoninės reklamą.

Kai nežinai piniginių reikalų, tada kyla ir visokių sąmokslo teorijų. Šiame kontekste prisimintas ir Kupiškio ligoninės direktoriaus Juliaus Pankos dalyvavimas Europos Parlamento rinkimuose, įžvelgtas netgi jo noras per ligoninės reklamą ir pačiam pasireklamuoti ne už savo pinigus. Smūgiuota dar skaudžiau, apeliuojant į tai, kad solidžias reklamai skirtas lėšas būtų geriau panaudoti darbuotojų algoms didinti.
Situaciją paprašėme pakomentuoti Kupiškio ligoninės vadovo.

Rūpinasi įvaizdžiu

Pasak J. Pankos, Kupiškio ligoninei labai svarbu kuo plačiau skleisti informaciją apie naujai atidarytą Kupiškio ligoninės Dienos geriatrijos centrą, taip pat svarbu gerinti ligoninės įvaizdį Lietuvos medikų bendruomenėje šalies mastu. Anksčiau buvusios finansinės problemos ir drastiškas paslaugų mažinimas turėjo įtakos ligoninės finansiniam įvaizdžiui ir pasitikėjimu ja.

Plačiau skaitykite birželio 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jei išleisti reklamai pinigai būtų buvę panaudoti darbuotojų algoms didinti, tai ligoninės darbuotojai būtų gavę 75 centais per mėnesį daugiau.

  • Ar turi tas Panka tinkamą kompetenciją eiti ligoninės vadovo pareikas.O gal tik savų pastatytas į minkštą kėdutę, kaip ir visi rajono įstaigų vadovai ir kiti darbuotojai.

    • Jei JP eina ligoninės vadovo pareigas – vadinasi atitiko konkurso keltas sąlygas.
      O pačiam akivaizdžiai trūksta elementarios taisyklingo rašymo kompetencijos.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video