2024/06/25

 

NUO VIDURNAKČIO ĮSIGALIOJA RINKIMŲ AGITACIJOS DRAUDIMAS

ELTOS nuotrauka

Birželio 9 d. vidurnaktį, likus 7 valandoms iki Europos Parlamento (EP) rinkimų, įsigalioja rinkimų agitacijos draudimas. Jis ir tęsis iki 20 val. – balsavimo rinkimų dieną pabaigos.

Rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 7 valandoms iki balsavimo rinkimų dieną pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos.

Išimtys taikomos išorinei politinei reklamai, ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui iškabintai ne arčiau kaip 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Tokiu atveju, kai rinkimų agitacijos stendai, plakatai yra arčiau kaip 50 metrų nuo pastato, kur yra balsuojama, jie turi būti pašalinti.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad rinkėjai gali neatlygintinai skelbti įrašus, kurie nelaikomi rinkimų agitacija. Publikuoti socialiniuose tinkluose, kad rinkėjas ruošiasi balsuoti, kviečia balsuoti kitus arba jau pabalsavo taip pat galima.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, įrašai apie jų svarbą valstybės ir tautos gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičiaus paskelbimas, dokumentai, kuriuos būtina turėti balsuojant, kita informacija, kuria nėra raginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyks rinkimai į EP. Mūsų šalies gyventojai turės išsirinkti 11 savo atstovų į EP.

Rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.

Į EP kandidatuoja Laisvės, Lietuvos socialdemokratų, Darbo, Lietuvos regionų partijų atstovai. Savo kandidatų sąrašus kelia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), Liberalų sąjūdis, partija „Laisvė ir teisingumas“, Krikščionių sąjunga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Nacionalinis susivienijimas. Gauti mandatų EP taip pat siekia Taikos koalicija (Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, Žemaičių partija).

Iš viso rinkimuose į EP teisę balsuoti turi 2 mln.386 tūkst. 422 rinkėjai.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video