2024/06/18

 

VASAROS SEZONAS – BE OFICIALIŲ PAPLŪDIMIŲ IR GELBĖTOJŲ

Trečiadienį Aukštupėnų paplūdimyje jaunimas žaidė tinklinį. Autorės nuotrauka

Saulė žeme ridinėja. Šiais metais daug anksčiau atbudo ir suvešėjo gamta. Maudynių sezonas irgi prasidėjo anksčiau.

Kai metų laikai truputį keičia savo pozicijas, nebeaišku, kada rajone oficialiai pradedamas ir baigiamas vasaros poilsio sezonas.

Apie tai ir ko šiemet gali tikėtis poilsiautojai, atvykę į Kupiškį, pasiteiravome Kupiškio rajono savivaldybėje, pakalbinome verslininkus.
Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Paplūdimyje šurmulio nestigo

Praėjusio trečiadienio vidurdienį prie Kupiškio marių, Aukštupėnų kaimo poilsiavietėje, buvo matyti grupelė jaunuolių, žaidžiančių tinklinį. Pakrantėje deginosi saulėje ar mėgavosi maudynėmis būrelis suaugusių ir vaikų.

Saulėta diena prie Kupiškio marių Aukštupėnų kaimo paplūdimyje. Šį savaitgalį čia atgis vandens pramogos.

Pakalbinti žmonės sakė, kad patenkinti paplūdimio aplinka. Nupjauta žolė, yra smėliuko ruožas, persirengimo kabinos. Vaikams gera priėjimo prie vandens vieta, yra žaidimų ir sporto aikštelių. Šiek tiek tik verslininkai vėluoja. Nematyti vandens pramogų. Kai kas pasigedo kavinukės „Marių terasa“, kur įpratę ledus valgyti ir žiūrėti į marias. Buvo atkreiptas dėmesys, kad neveikia tablo, kuris turėtų rodyti oro ir vandens temperatūrą. Bet visiems buvo svarbiausia, kad nesubjurtų orai.

Tikrai dar neveikė kavinukė „Marių terasa“ ir nesimatė jokių vandens pramogų. Telefonu pakalbintas verslininkas Paulius Pranckūnas, šių objektų savininkas, teigė, kad kavinukė duris atvers šį savaitgalį. Tada poilsiautojai galės ir paplaukioti valtimis, irklentėmis. Taigi bus dalis vandens pramogų. Batutai ant vandens bus įrengti kitą savaitę.

Kavinė „Gėras čėsas“ vėl kuriasi senoje vietoje prie Kupiškio marių.

Žmonės darbavosi prie kavinukės „Gėras čėsas“, kuri po dramatiško išsikraustymo ankstyvą pavasarį vėl sugrįžo į savo vietą. Čia kavinės savininko Ryčio Vieščiūno nespėjome pagauti. Ką tik buvo išvykęs su reikalais. Su juo irgi pasikalbėjome telefonu.

Plačiau skaitykite birželio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Panevėžietė Ieva Partikienė antrą vasarą kupiškėnams kepa picas prie Kupiškio marių.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video