2024/06/23

 

SUSITIKIMAS KUPIŠKIO UKRAINOS CENTRE

Susitikimo su Raudonojo Kryžiaus draugijos atstovais akimirkos Kupiškio ukrainiečių centre.

Trečią mėnesį Kupiškyje veikia Ukrainos centras. Gegužės 13 dieną šiame centre apsilankė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos vadovai ir savanoriai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškio Ukrainos centro koordinatorė Žaneta Jasaitienė sakė, kad džiugu priimti šios organizacijos atstovus. Prireikus iš jų visuomet sulaukiama pagalbos.

„Mūsų centro moterys mezga kojines, renka produktus ir siunčia į Ukrainą. Esame ne tik paramos gavėjai, bet ir remiame kitus.

Ukrainoje gegužės 18 dieną yra minima Vyšyvankos diena. Nutarėme šią dieną ir mes paminėti. Šiandien moterys sunešė jų pačių siuvinėtus dirbinius. Jie bus eksponuojami Kupiškio viešojoje bibliotekoje.

Kupiškio Ukrainos centro veikla įsibėgėja. Švenčiame ukrainietiškas ir lietuviškas tradicines šventes, įsijungėme į savanorišką veiklą. Svarbu, kad ukrainiečiai šiame centre galėtų susitikti, pabendrauti ir jaustųsi kaip namuose“, – kalbėjo Ž. Jasaitienė.

Plačiau skaitykite gegužės 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos veikla Kupiškio ukrainiečių centre supažindino šios draugijos Panevėžio skyriaus vadovas Linas Kakarieka. Pirma ir kairės – Kupiškio Ukrainos centro koordinatorė Žaneta Jasaitienė.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video