2024/06/26

 

VRK PIRMININKĖ BALSAVIMO REZULTATUS ŽADA PO VIDURNAKČIO

Lina Petronienė. ELTOS nuotrauka

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė sako, kad sekmadienio ryte prasidėję rinkimai vyksta ramiai, kol kas nebuvo užfiksuota rimtesnių pažeidimų.

„Gauname šiek tiek nusiskundimų iš rinkėjų, kad jiems tenka daugiau palaukti, jei jie balsuoja kitoje apylinkėje. Bet paprastai tokios situacijos išsprendžiamos. Yra keletas rinkėjų, kurie atvyko antrą kartą balsuoti rinkimų apylinkėje. Jiems to padaryti nebuvo leista ir jie dėl to labai piktinosi. Yra užklausų dėl socialinių tinklų, kur paskelbti biuleteniai. Bet pranešus patys skelbėjai tokias nuotraukas pašalina“, – dažniausiai pasitaikančius incidentus vardino rinkimus organizuojančios institucijos vadovė.

„Tačiau rinkimai pakankamai ramūs. Skambučių yra, bet viskas greitai išsisprendžia“, – pridūrė ji. 

Pasak L. Petronienės, dėl šiek tiek didesnio rinkėjų aktyvumo nei 2019 m. tikėtina, kad pirmuosius rezultatus Lietuvos gyventojai išgirs po vidurnakčio.

„Pirmiausiai bus skaičiuojami prezidento, o po to referendumo rezultatai. Tad prezidento rinkimų rezultatus sužinosime anksčiau“, – Eltai teigė L. Petronienė.

Balsavimas rinkimų apylinkėse vyksta nuo 7 iki 20 valandos.

Sekmadienį vykstančiuose Prezidento rinkimuose ir referendume dėl pilietybės iki 17 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 50,14 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 17 val. prie balsadėžių atėjo 38,55 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 269 955 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 11,59 proc. nuo bendro visų balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Aktyviausi rinkėjai – Birštono (61,08 proc.), Neringos (60,42 proc.) ir Palangos miesto (57,28 proc.) savivaldybėse.

Pasyviausi – Visagino (35,60 proc.), Klaipėdos miesto (46,54 proc.) ir Kelmės rajono (46,81 proc.), rinkėjai.

Kupiškio rajone, 17 val. duomenimis, savo valią jau buvo pareiškę 51,19 proc. rinkėjų. Aktyviausi – Kupos (58,30 proc.), Adomynės (56,40 proc.), Naivių (55,13 proc.), Antašavos (54,40 proc.) rinkimų apylinkių rinkėjai.

Parengta pagal ELTOS ir VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video