2024/04/29

 

PROGA PAŽVELGTI Į PROFESINĮ MOKYMĄ

Atvirų durų dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos tinkavimo profesinio mokymo laboratorijose apsilankė rajono mokyklų mokiniai. Čia akimirka užsukus į tinkavimo darbų laboratoriją. Autorės nuotrauka

Pavasarį, baigiantis mokslo metams, pats laikas visiems susipažinti su galimybėmis toliau mokytis, įgyti naujų kompetencijų.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje balandžio 11–13 dienomis vyko Atvirų durų dienos renginiai.

Susipažinti su šios mokyklos mokymo programomis, iš arčiau pamatyti, kaip ir ko čia mokoma, kviesti 8–12 klasių mokiniai, jų tėvai, socialiniai partneriai, darbdaviai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Surasti savo kelią

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje galima įgyti apdailininko, apskaitininko, padavėjo ir barmeno, individualios priežiūros darbuotojo, suvirintojo, transporto priemonių remontininko, virėjo, ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo kvalifikaciją.

Šioje mokykloje apsilankėme balandžio 11 dienos ryte, kai čia buvo atvykę rajono mokyklų 8–10 klasių mokiniai ir jų bendraamžiai iš Biržų.

Kitas tos dienos svečias Cesare di Nauta, Italijos virėjų federacijos narys, turintis daugiau nei 30 metų darbo patirtį, atskleidė itališkų patiekalų gamybos paslaptis.

Šio renginio dalyvius pasveikino Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė. Ji pabrėžė, kad renkantis profesiją labai svarbu ne tik norai, bet ir iš arčiau susipažinti su svajojama veikla, amatu, viską išsiaiškinti, apžiūrėti, įvertinti, įsitikinti, ar tas dalykas iš tikrųjų tinka, ir apsispręsti.

„Didesnę gyvenimo dalį žmogus praleidžia darbe. Pasirinkta specialybė turi patikti ir netapti gyvenimo kančia“, – tvirtino J. Trifeldienė.

Kęstutis Mekšėnas, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorius, per Atvirų durų dieną mokiniams linkėjo viską apžiūrėti ir nuspręsti, kokią profesiją norėtų įgyti.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorius Kęstutis Mekšėnas mokiniams palinkėjo surasti savo kelią.

„Pas mus atvažiuoti galima ne tik per Atvirų durų dieną, bet ir kitu laiku. Viskas bus paaiškinta ir parodyta“, – teigė direktorius.

Apie mokymo programas ir kitus dalykus papasakojo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Domžienė.

Plačiau skaitykite balandžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Raimonda Domžienė, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, papasakojo apie mokymo programas ir kitus mokymosi šioje mokykloje niuansus.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video